Într-un an, românii au mâncat mai mult de 6 milioane de burgeri

Într-un an, românii au mâncat mai mult de 6 milioane de burgeri

În perioada mai 2021- mai 2022, bucureștenii au cumpărat mai mult de 2.500.000 de burgeri, dintr-un total de 6,1 milioane la nivel național.

Vivo, Uncle John și Fryday printre cele mai populare restaurante locale de unde românii comandă burgeri.

1380 lei a costat cea mai scumpă comandă de burgeri și a fost fost compusă din 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză.

Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare din mai multe categorii, cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerilor, prezintă românilor date din platformă referitoare la consumul de burgeri din țara noastră.

În ceea ce privește comenzile ce conțin burgeri, la nivel global, România ocupă al patrulea loc, iar topul orașelor din România cu cel mai mare “consum” de burgeri este format, în ordinea comenzilor, din București, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepție, de aceea, românii au comandat peste 6000 de burgeri cu ocazia Crăciunului și peste 8000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale.

15% dintre burgerii comandați în perioada analizată sunt reprezentați de opțiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 – 02:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulți burgeri.

Analiza referitoare la comportamentul utilizatorilor Glovo pe perioada mai 2021 – mai 2022, arată că top parteneri din categoria restaurantelor locale care comercializează burgeri au fost Vivo, Uncle John, Fryday, City Grill Delivery, Mistero by Burger Peter, Springtime, Submarine Burger, Marty Delivery, South Burger și Big Belly.

Titlul de cea mai scumpă comandă de burgeri și alte produse aparține unui utilizator care a achiziționat 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză în valoare de 1380 lei.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *