International Wine Contest Bucharest se pregateordm;te de cea de-a XIV-a Editie

Oficiul National al Viei ?si Produselor Vitivinicole ONVPV anunta o noua editie a Concursului International de Vinuri Bucureordm;ti IWCB , ce se va desfaordm;ura in perioada 25-28 mai la Bucureordm;ti. www.iwcb.ro
IWCB se desfaordm;oara sub inaltul patronaj al Organizatiei Internationale a Viei ?si Vinului OIV . http://oiv.int/en/agenda
Dupa o atenta monitorizare, incepand cu anul 2016, IWCB a fost acceptat in superliga Fedetatiei Marilor Concursuri Internationale de Vinuri ?si Bauturi Spirtoase – VINOFED. http://www.vinofed.com/en/category/calendrier/
ordf;i in 2017 inregistrarea probelor se va face fara taxa pentru producatorii de vinuri.
Ca o prima noutate, in 2017, fiecare comisie de jurizare panel va fi formata din 7 jurati ?si nu din 5 ca in majoritatea concursurilor , din care 4 specialiordm;ti straini in fiecare panel. Prin acest efort acuratetea evaluarii IWCB ajunge la un nivel nemaiatins pana in prezent.
Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania ADAR desemneaza, cu autoritate, degustatorii evaluatori romani, asigura securizarea probelor ?si parcurgerea corecta a tuturor procedurilor impuse de regulament.
Idealul ar fi ca IWCB sa fie folosit de autoritati, valorificat de asociatiile de producatori, de institutiile de invatamant superior pentru a culege date prelucrate ?si pentru a-si expune mesajele, materialele stiintifice, in fata unei comunitati compacte, valoroase, greu de atins in mod individual. Beneficiile ?si economiile sunt evidente.afirma Catalin Paduraru, CEO IWCB.
Sincronizarea cu noile tendinte mondiale este dovedita de IWCB prin introducerea spre evaluare a vinurilor eco in grupe distincte.
In anul 2016, au intrat in competitie 1495 de probe din 32 de tari producatoare, probele producatorilor din strainatate reprezentand 52% din totalul inscrierilor. 238 de operatori romani ?si straini au trimis probe la IWCB.
IWCB este principalul instrument de calibrare si comunicare pentru piata vinului din aceasta parte a globului, cu influente benefice majore pentru toti producatorii de vin din lume, dar ?si pentru economia romaneasca.
Conform datelor oferite de APEV Asociatia Producatorilor ?si exportatorilor de Vin din Romania , la sfar?situl anului 2015, Romania ocupa:
a 5-a pozitie in UE dupa suprafetele cu vita de vie dupa Spania, Franta, Italia, Portugalia ?si este in primele 15 tari la nivel mondial
a 5-a pozitie in UE dupa cantitatea de struguri produsa dupa Italia, Spania, Franta, Germania
a 6-a pozitie in UE la productia de vin dupa Italia, Franta, Spania, Portugalia, Germania
Conform aceleia?si surse, la sfar?situl anului 2015, productia de vin a Romaniei era de 3,627 milhl, iar consumul de vin in Romania atingea 3,990 milhl.
Un concurs de asemenea calibru atrage atentia asupra Romaniei, cu efecte imediate de imagine, dar ?si economice.
Parteneri media principali: Global Wine Spiritsvinul.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *