Inovație: Transformarea zahărului în fibre

Inovație: Transformarea zahărului în fibre

FoodNavigator notează că GEA Better Juice Sugar Converter Skid a înființat un centru de inovare al GEA de la granița de vest a Germaniei.

Potrivit oficialilor, se așteaptă să fie complet operațional până la începutul lunii august a acestui an, instalația este echipată cu echipamente de procesare GEA pentru tehnologia de reducere a zahărului de la Better Juice.

Centrul pilot creează un „loc de înaltă tehnologie” în care Better Juice poate găzdui companii pentru a „vedea, învăța, conecta și gusta produsele lor”, după ce acestea au fost recreate cu tehnologia Better Juice, a explicat Gali Yarom, co-fondator. și co-CEO al Better Juice.

„Aici, acum putem colabora cu clienții noștri la centrul de testare pentru a găsi echilibrul ideal între o notă dulce și o notă redusă de zahăr.”

Transformarea zahărului simplu în fibre

Tehnologia Better Juice are ca scop reducerea cantității de zahăr din sucurile de fructe, crescând în același timp conținutul de fibre alimentare.

Procesul de reducere a zahărului în flux continuu al start-up-ului transformă zahărul simplu în fibre și zaharuri naturale nedigerabile. Se bazează pe un proces enzimatic, bazat pe microorganisme non-OMG.

Better Juice susține că tehnologia sa face toate acestea, menținând în același timp aroma deplină, corpul și vitaminele și nutrienții naturali ai fructelor.

Poate reduce până la 80% zaharurile din sucurile naturale de fructe, precum și din compozițiile pe bază de fructe, cum ar fi piureurile.

GEA: „Un adevărat impact de schimbare a jocului”

Prin înființarea unei platforme gata accesibilă pentru companiile de procesare a sucurilor și a fructelor, este de așteptat că producătorii de sucuri care lucrează pentru a reduce conținutul de zahăr își pot reduce semnificativ costurile de cercetare și dezvoltare.

Noua unitate din Germania este de așteptat să fie complet operațională până la jumătatea lunii iulie 2022. Sursa imagine: Better Juice

Pentru GEA, parteneriatul oferă o oportunitate de a participa la „conducerea pieței de reducere a zahărului”, a declarat co-CEO Eran Blachinsky. „În cadrul colaborării, GEA oferă clienților noștri la nivel global echipamentul și suportul tehnic necesar și furnizăm tehnologia de reducere a zahărului”, a spus el pentru această publicație.

Sascha Wesely, care conduce activitățile GEA în domeniul băuturilor non-alcoolice, a declarat că colaborarea își „cimentează” piciorul în „lumea inovației”, deoarece cele două companii lucrează împreună pentru a avea „un adevărat impact de schimbare a jocului”.

„În schimb, oferim Better Juice tot sprijinul corporativ și tehnic de care are nevoie pentru a propulsa această afacere către succes.”

Better Juice „pe cale” pentru a primi aprobarea EFSA

Better Juice vede un potențial „uriaș” pentru tehnologia sa de reducere a zahărului „în toată Europa”.

„Multe companii europene ne-au abordat”, a dezvăluit Blachinsky. „Reducerea zahărului nu este doar o tendință, deoarece multe țări au stabilit deja reglementări care susțin reducerea zahărului în produsele alimentare și băuturi, iar consumatorii cer în mod constant și caută alternative mai bune pentru tine.”

Co-CEO a subliniat că, deși noua unitate este situată în Germania, nu este destinată să se concentreze exclusiv pe piața europeană.

„Avem câteva parteneriate în SUA, APAC și Europa. Am programat deja mai multe companii pentru teste la centrul GEA în săptămânile următoare. Ei nu sosesc doar din Europa, ci și din SUA și America Latină.”

Better Juice nu a primit încă aprobarea de reglementare în Europa, dar a declarat pentru FoodNavigator că procesul este „pe drumul cel bun”.

„Am înaintat cererea oficială către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) pentru alimente noi și intenționăm să fim certificati până la sfârșitul primului trimestru 2023.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *