Inova: Metoda electrostatica de afumare a carnii si pestelui

O metoda inovatoare de prelucrare a carnii o reprezinta afumarea in camp electrostatic, constand in ionizarea fumului in campuri electrostatice neuniforme, intre un electrod activ ?si unul pasiv, informeaza MeatProcessing.
Timpul de afumare dureaza 2- 5 minute, timp in care componentele din fum se depun pe suprafata produsului de unde difuzeaza in profunzime prin incalzirea produselor inainte ?si dupa afumare cu radiatii infraro?sii. Aceasta permite scurtarea semnificativa a procesului tehnologic, insa are neajunsul costulurilor ridicate ale instalatiei.
Una dintre cele mai mari probleme cu care industria carnii s-a confruntat de-a lungul timpului au fost microorganismele, respectiv inhibarea ?si distrugerea acestora.
Metodele clasice prevad utilizarea tratamentelor termice, a sararii ?si afumarii ori a aditivilor alimentari, insa in ultimii ani s-au pus lapunct metode noi, moderne care permiot nu numai creordm;terea conservabilitatii produsului alimentar, ci ?si eficientizarea procesului sub aspect economic.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *