Inghetata Napolact nu va mai fi produsa la Baciu

Brandul de inghetata Napoca, apartinand gigantului Unilever din anul 2009, nu va mai fi produs incepand de anul viitor in fabrica FrieslandCampina din Baciu, au declarat pentruwall-street.roreprezentantii ambelor companii, informeaza Wall Street.
Unilever este prezent pe piata inghetatei prin divizia Algida in portfoliul careia se afla branduri precum Cornetto, Viennetta, Magnum, Carte DOr, Big Milk sauNapoca, inghetata care a fost realizata pe planlocalin parteneriat cu FrieslandCampina, in fabrica de la Baciu. Productiaafost prelungitade catre cele doua companii pana la finele acestui an. In fabrica de la Baciu sunt produse 45 de sortimente de inghetata Napoca. Restul brandurilor din portofoliul Algida sunt realizate in tari precumGermaniasi Italia.
In sezonul 2015 consumatorii nostri vor continua sa se bucure de aceeasi inghetata Napoca ca intotdeauna. Intre timp, cautam cea mai buna varianta de fabrica pentru inghetata Napoca, astfel incat sa pastram calitatea si traditia retetelor de inghetata, care sunt produse cu lapte si smantana proaspete, au spus reprezentantii Unilever.
Pe de alta parte, oficialii FrieslandCampina au confirmat informatia potrivit careia incepand de anul viitor inghetata Napoca nu va mai fi produsa la Baciu.
In acest sezon, Unilever a atins 14,9% cota de piata valorica pe piata inghetatei, castigand 2,3% fata de perioada similara a anului trecut conform datelor Nielsen in sezonul mai-august 2014 .
Anul trecut industria locala de inghetata a scazut cu 5% in valoare si 6% in volum, la aceasta evolutie contribuind si vremea mai rece si mai ploioasa fata de ultimii ani. Ca valoare piata de inghetata dinRomaniaa atins 118 mil.euro. Consumul anual de inghetata din Romaniaeste unul dintre cele mai scazutedin Europa, respectiv 1,5 kg per cap de locuitor, echivalentul a 15-20 de inghetate. Spre comparatie, in tarile scandinave consumul anual se ridica la 8 kg/capita. Pentru conformitate:http://www.wall-street.ro/articol/Companii/174579/frieslandcampina-nu-va-mai-produce-inghetata-napoca-in-fabrica-de-la-baciu-din-2015.html#ixzz3HRrCRI1g

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *