Industria italiană de ambalaje a depășit din nou cifra de afaceri de 8 md. euro

Industria italiană de ambalaje a depășit din nou cifra de afaceri de 8 md. euro

Producătorii italieni de mașini de ambalare au depășit din nou pragul de 8 miliarde de euro. Potrivit cifrelor preliminare întocmite de Departamentul de Cercetare MECS – Ucima (Asociația Italiană a Producătorilor de Mașini de Ambalare), sectorul a atins o cifră de afaceri totală de 8.435 milioane de euro în 2021, cu 8% mai mult față de rezultatul înregistrat în 2020.

Această cifră este mai mare decât cifra de afaceri din 2019 și consolidează poziția industriei în urma pandemiei.

Mai exact, vânzările interne ale producătorilor italieni de mașini de ambalare au scăzut cu 18%, până la 2.035 milioane EUR, în timp ce exporturile, care au reprezentat întotdeauna punctul forte al sectorului, au crescut cu 5% față de anul trecut, până la 6.400 milioane EUR.

Mai mult, potrivit cifrelor preliminare publicate de MECS – Centrul de Cercetare Ucima, sectorul revine la creștere. Aproximativ 7 luni de producție sunt garantate în 2022

Cu toate acestea, revenirea la capacitate maximă a instalațiilor industriale este însoțită de o creștere medie de 30% a costurilor de producție.

Companiile se confruntă cu costuri în creștere ale materiilor prime, prețuri mai mari și livrări întârziate de componente, transport terestru și maritim mai scump și o creștere disproporționată a costului energiei pentru operarea fabricilor.

Și în ciuda celor aproape 7 luni de producție asigurată în 2022 estimate de MECS, situația globală actuală este probabil să aibă un impact negativ asupra sectorului, precum și să împiedice redresarea economiei italiene.

„Ucima monitorizează creșterea prețurilor mărfurilor cheie”, spune președintele Ucima, Matteo Gentili. „Aceste probleme de piață trebuie recunoscute și gestionate pentru a nu pune în pericol creșterea producției sectorului nostru și a țării în ansamblu, mai ales în această perioadă delicată de redresare.

Comenzile deja achiziționate pentru 2022 sunt mai mari decât media istorică, așa că suntem foarte optimiști cu privire la următoarele douăsprezece luni. Cu toate acestea, nu dorim să fim nevoiți să încetinim producția și livrările utilajelor noastre din cauza lipsei unui număr mic de componente în valoare de doar câteva sute de euro.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *