În S I 2021, străinii sosiţi în România au cheltuit în medie 2.573,3 lei/persoană

În S I 2021, străinii sosiţi în România au cheltuit în medie 2.573,3 lei/persoană

Potrivit INS, numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective , în trimestrul II 2021 a fost de 131,6 mii persoane, cheltuielile acestora însumând 332,2 milioane de lei.

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective*) , în semestrul I 2021 a fost de 195,8 mii persoane, cheltuielile acestora însumând 503,7 milioane de lei.

Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 55,2% dintre turiştii nerezidenţi sosiți în România, în trimestrul II 2021, cheltuielile acestora reprezentând 59,8% din totalul cheltuielilor.

44,8% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în trimestrul II 2021, au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (51,0%), pentru evenimente culturale și sportive (26,6%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (11,5%).

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, în trimestrul II 2021, ponderea principală o reprezintă cheltuielile pentru cazare (50,2%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,5% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17,9%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14,2% din totalul cheltuielilor pentru afaceri.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,0% au fost destinate cumpărării alimentelor şi băuturilor, iar 29,3% cumpărării de cadourilor și suvenirurilor.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 71,8% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 32,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, în trimestrul II 2021, 37,3% şi-au organizat singuri sejurul, 35,4% prin agenţii de turism, 21,6% prin alte modalităţi de organizare a călatoriei, în timp ce 5,7% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și printr-o agenție de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România, în trimestrul II 2021, a fost avionul, folosit de 79,6% din numărul total de turişti, în timp ce 18,4% au utilizat autoturisme proprii, 0,9% autocare și autobuze, iar 1,1% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 59,6% dintre turiştii nerezidenţi sosiți în România în semestrul I 2021, cheltuielile acestora reprezentând 62,0% din totalul cheltuielilor. 40,4% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în semestrul I 2021, au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (55,0%), pentru evenimente culturale și sportive (22,6%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (10,7%).

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, în semestrul I 2021, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (50,8%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (89,0% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 18,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14,4% din totalul cheltuielilor pentru afaceri. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,2% au fost destinate cumpărării alimentelor şi băuturilor, iar 29,6% cumpărării de cadouri și suveniruri.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 74,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 25,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, în semestrul I 2021, 38,6% şi-au organizat singuri sejurul, 33,1% prin agenţii de turism, 22,0% prin alte modalităţi de organizare a călatoriei, în timp ce 6,3% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și printr-o agenție de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România, în semestrul I 2021, a fost avionul, folosit de 78,2% din numărul total de turişti, în timp ce 19,4% au utilizat autoturisme proprii, 1,4% autocare și autobuze, iar 1,0% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *