În Centrul Vechi va avea loc Bucharest Coffee Festival

În Centrul Vechi va avea loc Bucharest Coffee Festival

După cum anunță organizatorii, timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București devine locul de întâlnire al specialiștilor în cafea și al iubitorilor acestei licori.

 Festivalul are loc la Hanul Gabroveni (Centrul Cultural Arcub, Str. Lipscani 84 – 90), se adresează tuturor iubitorilor de cafea și va reuni cei mai importanți producători și importatori naționali și internaționali de cafea.

Peste 30 de procesatori și prăjitori de cafea, dar și importatori și distribuitori de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, îndulcitori, dulciuri, etc. vor fi prezenți la festival.

La eveniment, cei interesați pot stabili relații de business cu importatori și distribuitori de aparate de cafea pentru uz casnic și birouri mici, dar si aparate mari, pentru cafenele, sau chiar aparate de vending (cu fise și bancnote).

Aparatele espresso manuale și portabile vor putea fi și ele achiziționate la eveniment, acest tipuri de aparate fiind considerate gadget-uri mici ce pot fi folosite de cei ce sunt în mișcare, ele ocupând un spațiu mic într-un rucsac.

Prăjitoriile și microprăjitoriile sunt și ele reprezentate la festival. Acestea vin cu cafea de calitate, proaspăt prăjită și ambalată cu stil.

Pentru consumatorii de produse bio, la Bucharest Coffee Festival se vor găsi sortimente de acest tip de cafea, sub forma de boabe, măcinată sau capsule. Cafeaua bio este obținută din plantații de cafea în care nu au fost folosite pesticide sau substanțe chimice.

Soluțiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate celor interesați de gusturi autentice. Iubitorii de cafea vor avea ocazia să deguste și să cumpere cafeaua preferată.

Festivalul aduce în prim-plan principalele tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica), fiind un eveniment care încearcă să promoveze cafeaua de calitate și mai ales cafeaua de specialitate.

Publicul va putea alege și dintre tipurile de cafea destinate anumitor modalități de preparare: espresso, cafea la filtru sau cafea la ibric proaspăt prăjită.

În același timp, festivalul se adresează profesioniștilor în domeniu, comunității iubitorilor de cafea, home baristas dar și tuturor business-urilor ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. Totodată, este o oportunitate pentru cei interesați de a găsi noi conexiuni și lead-uri ce pot ajuta la dezvoltarea afacerilor și a acestui domeniu, în general.

Pe parcursul festivalului vor avea loc demonstrații de preparare, de mixologie (combinații de cafea cu băuturi alcoolice, în cocktail-uri) sau de latte art.

Intrarea la festival este gratuită. Programul de vizitare este: vineri și sâmbătă, orele 10:00-19:00, duminică 10:00-18:00.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *