IMPORTANTA PARDOSELILOR IN INDUSTRIA ALIMENTARA

Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la baza tehnologii carepermit imbinarea optima dintre utilitate, conditii arhitecturale specifice, design ?si cerintele beneficiarilor.
Sika a dezvoltat solutii pentru industria alimentara care respecta standardele ?si normele europene in domeniu, adaptate la cerintele proiectelor de pe piata autohtona, prin suportul oferit de catre consultantii sai tehnici.
Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spatiile din industria alimentara cu urmatoarele destinatii:depozite de fructe ?si legume;depozite pentru stocarea materiilor prime ?si a produselorfinite din industria alimentaracrescatorii de animale ?si pasari;abatoare ?si spatii de procesare a carnii;spatii frigorifice ?si de congelare a produselor alimentare;fabrici de productie ?si imbuteliere a berii, vinului ?si a bauturilor;Aceste spatii industriale sunt supuse, in general, unor conditii de exploatare dure, datorita cerintelor de igiena foarte stricte care trebuie respectate.Stratul de uzura al pardoselii trebuie sa confere intregului sistem rezistenta in timp la solicitarile factorilor chimici ?si fizici ceactioneaza in timpul spalarii cu detergenti specifici, apa calda, aburi sub presiune sau la ordm;ocuri termice ?si la impact de natura mecanica.
Pregatirea stratului suport in vederea instalarii sistemului de pardosealaSuportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizata, solida ?si cu rezistente la compresiune min. 25 N/mm2 ?si la smulgere min. 1,5 N/mm2 .
Pregatirea suportului se face initial, prin mijloace mecanice de pregatire, precum: sablare, frezare, ordm;lefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul indepartarii laptelui de ciment ?si obtinerii unei suprafete texturate, aderente, cu pori deschi?si, urmata de curatare ?si aspirare, pentru indepartarea particulelor fine de impuritati ?si praf ?si la sfar?sit, repararea eventualelor defecte, evitand reflectarea acestora pe stratul de uzura.In concluzie, pregatirea stratului suport este extrem de importanta ?si reprezinta cea. 70% din executia unei pardoseli industriale durabile.
In alegerea ?si executia unui sistem ca strat de uzura cu rezistenta la conditii extreme de lucru trebuie sa se ia in considerare specificatiile arhitectului respectiv proiectantului ?si recomandarea consultantilortehnici.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *