Guvernul danez va renunta la TVA-ul aplicat carnii organice

Ministerul Agriculturii din Danemarca examineaza o propunere – inaintata de mai multe grupuri de producatori agricoli, comercianti cu amanuntul si consumatori – de a elimina taxa pe valoare adaugata aplicata produselor care provin din productie agricola organica, inclusiv carnii.
 
O astfel de masura ar fi benefica sectorului agricol organic din tara, in special dupa ce o serie de reportaje au prezentat conditiile precare de la o serie de ferme traditionale din tara, dar ar putea atrage dupa sine plangeri din partea competitorii din celelalte tari UE, a declarat un politician local.
 
Fermierii danezi considera ca o asemenea masura ar fi benefica sectorului agricol organic, comerciantilor, dar in primul rand consumatorilor, prin apropierea preturilor de desfacere a produselor din carne organica de cele ale produselor ‘industriale’. O astfel de decizie ar putea reduce pretul produselor din carne organica cu pana la 40%. In momentul de fata carnea organica este cu pana la 50% mai scumpa pe rafturile magazinelor fata de cea industriala. agrobroker

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *