Grupul Purcari isi extinde prezenta pe segmentul premium

Comunicat Grupul Purcari #523;?si consolideaza prezenta pe segmentul premium si mediu + din China prin extinderea gamei de produse disponibile pe aceasta piata. Astfel, Grupul Purcari aduce cosumatorilor din China 14 sortimente produse de Bostavan si Bardar, din gamele DAOS Reserve, Ice Wine DAOS, spumantele DAOS si brandy-ul DAOS.
Piata din China reprezinta unul din punctele noastre de interes, iar succesul inregistrat pana in acest moment cu gama mainstream DAOS ne-a convins de potentialul pe care produsele noastre il au in aceasta zona. Pornim increzatori acesta noua etapa de consolidare a prezentei noastre pe piata din China si suntem nerabdatori sa vedem primele reactii ale iubitorilor de vin din aceasta tara legate de noile game oferite., a declarat Artur Marin, Director Comercial, GrupulPurcari.
Consumatorii din China se vor putea bucura de sortimente variate de vin, de la DAOS Reserve Merlot,un vin sec rosu ce impresioneaza prin aroma de mure si cirese, gust echilibrat cu note de fructe negre si tanini moderati, la DAOS Ice Wine, vin alb de desert, realizat din struguri inghetati la -10#730;C, cu arome fine de piersici, caise ?si mango, note lungi de miere pe fundal, sau spumantele DAOS, create de vinificatorul italian Federico Giotti, dupa o reteta italiana, care cuceresc prin gustul nobil, dominat de note fructate.
Pentru producerea gamelor DAOS sunt folositi struguri din podgoriile Etulia si Onesti din Republica Moldova, microregiuni caracterizate de conditii climaterice considerate de specialisti ca fiind ideale pentru cultivarea soiurilor de struguri pentru vinurile ro?sii si albe. Strugurii sunt recoltati in momentul maturarii depline, acesta fiind stabilit de catre vinificatorii Bostavan, iar recoltarea lor are loc manual. In plus, vinurile DAOS Reserve sunt maturate intre 6 si 12 luni.
Prezentarea produselor va avea loc in cadrul a doua expozitii dedicate #523;n China, in luna martie, si vor fi disponibile la raft, pentru inceput, in partea estica a acestei tari.
Asia/China reprezinta o cota de 4% din vanzarile vanzarile produselor finite ale Grupului, in primele noualuni din 2017. China este printre cele mai mari piete ale vinului din lume, situandu-se la 4.582 milioane de litri in 2016, potrivit Euromonitor, iar importurile de vin au inregistrat un avans anual de 45% in 2016, conform Euromonitor. Datele Euromonitor mai releva ?si un potential de consum semnificativ pentru vin in China, in 2016 consumul per capita fiind #523;n aceasta tara de 3.3 litri, comparativ cu 16.3 litri per capitain Romania.
Despre grupul Purcari
Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzand o familie de patru vinarii, #523;n Moldova ?si Romania: Vinaria Purcari, Vinaria Bostavan, Crama Ceptura ?si Vinaria Bardar, totalizand circa 1.060 hectare de vita de vie #523;n gestiune. Grupul este liderul segmentului premium #523;n Romania, cu o retea de exporturi care acopera peste 30 de tari. Fondata #523;n 1827, Vinaria Purcari este cea mai medaliata vinarie din Europa Centrala ?si de Vest la Decanter Londra #523;n 2015-2016.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *