Glanbia investeste 200 mil euro intr-o noua fabrica de formule pentru sugari

Glanbia Ingredients a inserat mai mult de 200 de milioane de euro; in capacitatile sale de prelucrare a produselor lactate din intreaga Irlanda ca plan de pregatire pentru eliminarea cotelor de lapte la sfarsitul acestei luni martie , informeaza Food Navigator.
Noua fabrica care produce formula pentru sugari apartinand diviziei Nutritional Ingredients din Kilkenny, Irlanda, va fi cel mai recent produs de investitii al firmei atunci care va fi finalizat la sfarsitul acestei luni.
Glanbia proceseaza mai mult de 30% cantitatea totala de lapte a Irlandei, compania sustinand ca noua fabrica de productie formula pentru sugari va genera mai mult de 400M un an si va crea 1.600 de locuri de munca directe si indirecte odata ce va fi pe deplin functionala.
quot;Irlanda va fi principalul beneficiar al eliminarii cotelor de lapte din 2015quot;, a declarat Kevin Bellamy, senior analist lactate la nivel mondial al Rabobank.
quot;Eliminarea cotelor de lapte in 2015 va permite sectorului produselor lactate irlandez sa se stabilizeze singur ca fiind sursa cea mai ieftina de productie pentru emisfera nordicaquot;, a adaugat acesta.
In cazul in care cotele sunt ridicate, cererea de produse lactate la nivel mondial va creste cu 2,4% anual, a declarat un purtator de cuvant al Glanbia. Aceasta inseamna pentru Irlanda o oportunitate unica de a aduce un plus de 1 miliard in economia irlandeza, care ar stimula productia de lapte cu 50% incepand din aprilie.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *