Giganții ciocolatei solicită acorduri de parteneriat între UE și țările producătoare de cacao

Giganții ciocolatei solicită acorduri de parteneriat între UE și țările producătoare de cacao

Potrivit FoodNavigator, un puternic parteneriat de coaliție pentru cacao a solicitat Comisiei Europene să continue stabilirea unor acorduri bilaterale între Uniunea Europeană și țările producătoare de cacao pentru a contribui la stabilirea unui lanț de aprovizionare cu cacao pe deplin durabil.

Într-o declarație comună lansată presei, coaliția a cerut orice acorduri bilaterale noi pentru a completa alte cadre politice ale UE, cum ar fi următoarea directivă privind guvernanța corporativă durabilă și Regulamentul de defrișare.

Grupul include companii de ciocolată Ferrero, Mars Wrigley, Mondelēz International, Nestle, Tony’s Chocolonely și Unilever, alături de organizații de certificare; Fairtrade International, Rainforest Alliance; și ONG-uri; Biroul de promovare a comerțului echitabil, rețeaua VOICE și inițiativa internațională pentru cacao.

 „Credem că este necesară o combinație de măsuri politice pentru ca gospodăriile producătoare de cacao să câștige venituri din viață, să reducă și să elimine în cele din urmă abuzurile asupra drepturilor omului, inclusiv munca copiilor și să pună capăt degradării mediului.

În timp ce cele două noi propuneri legislative vor crea obligația companiilor de a aborda aceste probleme în lanțurile lor valorice, aceste eforturi trebuie să fie susținute de un mediu propice adecvat, abordând cauzele fundamentale ale drepturilor omului și problemelor de mediu prevalente în sectorul cacao ”. se preciza.

Coaliția a declarat că este esențial ca UE să urmărească stabilirea unor acorduri de parteneriat pe termen lung cu guvernele țărilor producătoare de cacao, asigurându-se că sunt implicați toți factorii interesați relevanți, inclusiv reprezentanții comunității locale, fermierii, industria și societatea civilă.

Aceste acorduri de parteneriat ar trebui să includă cadre de acțiune limitate în timp pentru toate părțile implicate.

„În 2019, am solicitat UE să ia măsuri în două privințe: să dezvolte o legislație obligatorie privind drepturile omului și a due diligenceului de mediu și să negocieze acorduri de parteneriat bilaterale cu guvernele de origine cacao.

Salutăm progresele realizate de Comisia Europeană până în prezent în elaborarea propunerilor de legislație privind due diligence și sperăm că propunerile vor fi prezentate în cursul anului, permițând astfel continuarea corespunzătoare a procesului și armonizarea în întreaga UE.

În același timp, subliniem importanța dezvoltării acordurilor de parteneriat în paralel cu acest cadru de reglementare ”, se menționează în declarație.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *