Ghidul fructelor ?si legumelor care contin cele mai multe pesticide

Pentru a ajuta consumatorii sa faca cea mai sanatoasa alegere, organizatia Environmental Working Group EWG a publicat o lista a celor mai contaminate produse, noteazahuffingtonpost.com.
Folosind informatiile puse la dispozitie de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate in 48 de fructe ?si legume, EWG a publicat Ghidul anual al fructelor ?si legumelor ce contin pesticide.
Reziduri de pesticide au fost depistate in cazul a doua treimi din fructele ?si legumele testate, merele fiind in fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv.
Premiza este ca oamenii nu vor sa manance pesticide impreuna cu fructe ?si legume. De aceea continuam sa le spunem cumparatorilor despre produsele chimice folosite in agricultura ?si care apar in fructe ?si legume, pentru a le da posibilitatea sa manance sanatos, declara Ken Cook, preordm;edintele ?si cofondatorul EWG.
Cei care critica organizatia neguvernamentala EWG se tem ca lista fructelor ?si legumelor contaminate va determina consumatorii sa nu mai cumpere aceste produse. Lista produselor curate, care cuprinde produsele ce nu contin pesticide, poate influenta deciziile luate la cumparaturi,potrivit Mediafax.
Noi va spunem sa mancati fructe ?si legume, dar, ordm;tiind care sunt cele care au o concentratie mai mare de pesticide, puteti opta pentru variantele organice, daca sunt disponibile sau vi le permiteti sau puteti sa folositi lista produselor curate, explica Sonya Lunder, analist in cadrul EWG.
Lista celor 12 legume ?si fructe cu concentratie mare de pesticide:cartofii, mazarea, ro?siile cherry, gogoordm;arii 15 pesticide depistate intr-un singur gogoordm;ar , spanacul, telina, strugurii, capordm;unile, nectarinele, piersicile ?si merele!

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *