Gestionarea sodiului în alimentele alternative la carne

Gestionarea sodiului în alimentele alternative la carne

Food Ingredients First informează că DSM își lansează portofoliul integrat de soluții pentru alternative de carne care se bazează pe plante, în condiții de expansiune, mizând pe reducerea sodiului din aceste produse.

„Nu mai este suficient că un produs este fabricat doar pe bază de plante, producătorii de produse alimentare trebuie să se ridice la pretențiile de a crea o textură convingătoare, trecând dincolo de simpla imitare a cărnii, pentru a crea produse mai sofisticate.

Menținerea unei etichete curate, reducerea sării și asigurarea unui profil nutritiv bogat, în timp ce maschează aromele necorespunzătoare sunt componente cheie ale următoarei generații de alimente pe bază de plante”, declară oficiali DSM pentru sursa citată.

Noul portofoliu complet de soluții integrate DSM oferă inovatorilor alimentari „instrumentele de care au nevoie pentru a ajunge pe această piață înfloritoare rapidă”.

Cu toate acestea, consumatorii se așteaptă la o mai mare autenticitate de la alternativele lor fără carne și examinează eticheta, în special în ceea ce privește conținutul de sodiu, care este de obicei prezent în cantități mari în produsele alternative din carne.

„Consumatorii exigenți de astăzi nu se mulțumesc cu compromisul asupra profilului senzorial al unui produs, doar pentru că este bazat pe plante. Se așteaptă la o experiență de mâncare autentică, plăcută, cu un gust, o textură și o gură atrăgătoare, de la început până la sfârșit.

În plus, consumatorii în general caută din ce în ce mai multe produse sănătoase și hrănitoare, care vor face parte dintr-o dietă sănătoasă. De aceea este important să se asigure că alternativele de carne din plante oferă și un profil nutritiv bogat ”, spune Gilbert Verschelling, director de dezvoltare și inovație a afacerilor DSM, pentru Food Ingredients First.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *