FMGC Gurus: Tendințele consumului alimentar în 2021

FMGC Gurus: Tendințele consumului alimentar în 2021

După unul dintre cei mai tulburi și imprevizibili ani din istoria modernă, se va concentra, fără îndoială, asupra impactului pe care COVID-19 l-a avut asupra atitudinii consumatorilor și asupra modului în care vor evolua comportamentele noi într-un nou an de recuperare plină de speranță.

FMCG Gurus a împărțit primele 10 tendințe pentru 2021 în trei teme cheie: Sănătate și bunăstare, Siguranță și asigurare și Gust și plăcere.

Sănătate și bunăstare

Ca în fiecare an, sănătatea va fi un factor principal al atitudinii și inovației consumatorilor. Preocuparea consumatorilor cu privire la sănătatea lor s-a intensificat în special în ultimul an, subliniind cât de vulnerabili sunt la boli și îi împing să își reevalueze dietele și stilul de viață. Implicațiile acestui lucru se vor manifesta în atitudinile consumatorilor în mai multe moduri.

Tendința de viață proactivă îi va vedea pe consumatori să-și schimbe dietele, concentrându-se pe moderație și abținându-se pentru a îmbunătăți instantaneu starea de sănătate, în timp ce Redescoperirea sănătății înseamnă o atenție sporită asupra imunității pe termen lung.

Meniul pentru mine acoperă cererea crescândă a consumatorilor pentru soluții personalizate de sănătate, cum ar fi testarea genetică nutrițională și, la celălalt capăt al spectrului, Better for You, Not Best for You subliniază modul în care sănătatea ocaziilor de a mânca și bea poate varia și care este cel mai bun mod de a răspunde prin NPD-uri mai bune pentru dvs. care combină gustul și nutriția.

Cu toate aspectele tendințelor legate de sănătate, cu cât consumatorii sunt mai ușor să încorporeze produsele în dietele zilnice, cu atât vor continua să achiziționeze pe termen lung.

Siguranță și asigurare

În 2021, FMCG Gurus ‘prezice că consumatorii vor continua să devină mai avers de risc și preocupați de o varietate de probleme și de implicațiile lor de zi cu zi și pe termen lung.

Temerile legate de lanțurile globale de aprovizionare, siguranța alimentelor și longevitatea unei recesiuni vor conduce la tendința Sigur și sigur, consumatorii punând accentul maxim pe valoare și încredere.

Îngrijorarea față de mediu va conduce, de asemenea, tendința Pământul este clar. Consumatorii devin din ce în ce mai conștienți de faptul că planeta se află într-un punct de basculare și daunele vor avea un impact asupra calității vieții atât pentru generațiile actuale, cât și pentru cele viitoare. Ca atare, ei sunt gata să adopte o abordare mult mai proactivă și colectivă în abordarea acestor preocupări.

Aceasta va vedea o creștere continuă a mișcării flexitare, evidențiată în Puterea plantelor. Într-adevăr, se așteaptă ca îngrijorările legate de sănătate, durabilitate și bunăstarea animalelor să conducă mișcarea de la plante. Cu toate acestea, textura a fost citată ca o preocupare de către consumatori, în special în ceea ce privește tipurile de alimente noi și alternative.

În cele din urmă, va fi necesară mai multă validare a revendicărilor produselor, lucru explorat în tendința naturală și pură. Consumatorii vor dori mai multă siguranță că produsele sunt reale, autentice și nutriționale.

Gust și plăcere

Anul viitor, consumatorii vor continua să caute noi experiențe. Acest lucru va conduce tendința Taste First, Think Second, consumatorii dorind ca percepțiile lor senzoriale să fie testate cu produse exotice din întreaga lume. De asemenea, este legat de sentimentele de auto-exprimare și de consumatorii care doresc să-și demonstreze bunul gust și rafinamentul.

Aceste momente de răsfăț vor fi, de asemenea, conduse de nevoia de confort și evadare din presiunile vieții de zi cu zi, așa cum este demonstrat în tendința Eating out, Dining In. Consumatorii doresc să reproducă această experiență acasă și vor căuta produse care să faciliteze acest lucru, în special cele care îi vor ajuta să își maximizeze relațiile cu cei dragi.

Cu toată promisiunea și optimismul pe care un nou an îl aduce în mod tradițional, realitatea este că incertitudinea din acest an va continua până în 2021 și nu numai.

Aceasta înseamnă că este mai important decât oricând că mărcile sunt considerate reactive și care înțeleg consumatorii și nevoile lor în schimbare. Cei care vor câștiga vor câștiga în 2021.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *