Fiscul taxează Ahold Delhaize cu 380 de milioane de euro

Fiscul taxează Ahold Delhaize cu 380 de milioane de euro

Autoritățile fiscale belgiene solicită o taxă de 380 de milioane de euro de la Ahold Delhaize, după achiziționarea sucursalelor americane Delhaize-Food Lion, în timpul unei restructurări din 2018.

La doi ani după fuziunea celor două grupuri de supermarketuri în 2016, Ahold Delhaize a realizat o simplificare a structurii sale în Statele Unite. Cu toate acestea, autoritățile fiscale belgiene au acum îndoieli serioase cu privire la prețul Ahold plătit în 2018 pentru achiziționarea magazinelor.

După ce a plătit o sumă frumoasă pentru filialele Delhaize Food Lion și Hannaford, grupul olandez de retail le-a absorbit apoi într-o nouă structură americană consolidată. Drept urmare, există acum un singur CEO pentru toate operațiunile din SUA, iar grupul este obligat să depună o singură declarație fiscală acolo.

Întrebarea este dacă prețul corect a fost plătit pentru sucursalele americane. Compania însăși susține ferm că a făcut-o: a cerut unei bănci de investiții să pregătească un raport de evaluare pentru a se asigura că vor plăti un preț corect. În acest fel, grupul a dorit să evite să plătească impozite pe tranzacție mai târziu.

Cu toate acestea, autoritățile fiscale belgiene nu sunt de acord, relatează ziarul belgian L’Echo: spun că fostele magazine Delhaize au valorat mai mult decât ceea ce a fost plătit pentru ele. Prin urmare, autoritățile fiscale cer acum 380 de milioane de euro de la grupul de supermarketuri.

Totuși, va dura ceva timp până când guvernul va primi efectiv suma (dacă este cazul): Ahold Delhaize promite să lupte dinți și unghii pentru a se apăra și a făcut deja referire la opțiunile legale în raportul său anual.

Autoritățile fiscale vor trebui să demonstreze că magazinele valorează într-adevăr mai mult și de ce resping raportul de evaluare al unei bănci de investiții renumite. Dacă problema va fi judecată, instanța va trebui să aibă și valoarea magazinelor recalculate de un expert.

Pe scurt, cazul s-ar putea prelungi pentru o perioadă foarte lungă de timp și nimic nu este încă sigur cu privire la rezultat.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *