Ferrero Group anunță achiziția Fulfill Nutrition

Ferrero Group anunță achiziția Fulfill Nutrition

După cum informează ESMagazine, Ferrero a anunțat că a semnat un „acord definitiv” pentru achiziționarea Fulfill Nutrition, un producător irlandez de batoane de vitamine și proteine.

Tranzacția, supusă condițiilor obișnuite de închidere și aprobărilor de reglementare, este de așteptat să se încheie în următoarele luni, a spus Ferrero într-un comunicat. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, însă rapoartele din presă sugerează că afacerea valorează aproximativ 150 de milioane de euro.

Cu sediul în Dublin, Fulfill operează vânzări directe în Marea Britanie, precum și distribuție pe alte piețe din Europa și Asia Pacific.

Într-o declarație, Ferrero a spus că intenționează să „mențină și să construiască în continuare autenticitatea puternică a mărcii Fulfil, sprijinind în același timp compania și distribuitorii săi cu inovare și extindere pe noi piețe și oportunități de segmente de categorie”.

Ca parte a tranzacției, proprietarul Nutella, care a instigat recent o rechemare majoră a mărcii sale de ciocolată Kinder, intenționează să preia portofoliul Fulfil, păstrând în același timp managementul, structura de distribuție și angajații deja existente.

„Această mișcare va permite Ferrero să se extindă în acest segment de piață relevant, mai bun pentru tine, satisfacând nevoile și tendințele în evoluție ale consumatorilor”, a adăugat compania.

Gigantul de cofetărie Hershey a preluat un pachet minoritar de acțiuni la Fulfill în 2019, ceea ce a dus, la rândul său, la intrarea afacerii pe piața SUA.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *