FAO a sărbătorit Ziua Mondială a Alimentației

FAO a sărbătorit Ziua Mondială a Alimentației

În fiecare an, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează doua evenimente deosebit de importante: Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi ce-a de-a 76-a aniversare de la înfiinţarea FAO.

În acest an, Ziua Mondială a Alimentației s-a concentrat pe agricultura familială. Toate evenimentele FAO sunt deschise pentru mass-media și vor fi transmise pe internet în direct. În prezent, această zi se sărbătorește în peste 150 de ţări.

În România, prin Legea nr. 47/2016, a fost declarată ZIUA NAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI ŞI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE.

Și dumneavoastră vă puteți alătura apelului pentru:

-o producție mai bună

-o nutriție mai bună

-un mediu mai bun

-o viață mai bună cu un mediu mai bun și o viață mai bună – PENTRU TOȚI!!!

Cu acest prilej, FAO lansează raportul privind starea alimentației și agriculturii la nivel mondial, un rol important fiind alocat agriculturii familiale. Totodată, Comitetul pentru securitatea alimentară mondială va aborda problema investițiilor responsabile în agricultură.

Tema din acest an pentru ZMA este “Este ziua ta!” și are următoarele mesaje cheie FAO:

INFORMARE!
IMPLICARE!
CONȘTIENTIZARE!
EDUCARE!

În contextul actual al strategiei de dezvoltare durabilă, comunitatea științifică internațională invită statele lumii la solidaritate și regândire globală pentru remodelarea sistemelor alimentare, pentru oameni și planetă.

Așadar, MADR transmite tuturor părților interesate, ivitația FAO de a contribui prin activități specifice la Informare, Implicare, Conștientizare și Educare pentru SISTEME ALIMENTARE DURABILE, PENTRU OAMENI, PENTRU PLANETĂ!

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *