Fabrica Nestle fara consum de apa!

Nestle a deschis cea mai eficienta fabrica de lactate din punct de vedere al consumului de apa, in Mexic si declara ca au un plan pentru reducerea consumului de apa in alte unitati de procesare, informeaza Dairy Reporter.
Activitatile din fabrica de lactate Nestle, Cero Aqua apa zero se desfasoara sub conceptul de a nu extrage niciun pic de apa din panza freatica si folosind apa din lapte in timpul procesului de producere a laptelui praf.
Acest plan salveaza 1,6 milioane litri de apa pe zi: echivalentul unei piscine de marimea celor de la Jocurile Olimpice, sau cantitatea suficienta de apa pentru a satisface media zilnica de consum a 6400 de persoane in Mexic.
In schimb, cantitatea de apa economisita se ridica la aproximativ 15% din cantitatea totala de apa utilizata de catre Nestleacute; in Mexic, la cela peste 13 fabrici ale sale.
Apa este pretioasa
Fabrica de produse lactate este situata in Lagos de Moreno, Jalisco: o regiune foarte uscata in care apa este insuficienta. Nestleacute; spune ca cantitatea de apa disponibila pentru populatie a scazut drastic in ultimii 60 de ani, ca urmare a cresterii populatiei.
Cero Agua este prima fabrica Nestle cu unconsum zero de apa, a declarat un purtator de cuvant pentru DairyReporter. Avem o foaie de parcurs clara pentru apa. Scopul este de a reduce – 25% din consumul nostru de apa pe tona de produs in toate fabricile noastre pana in 2020, in comparatie cu consumul nostru din 2011.Am cartografiat toate proiectele de care avem nevoie pentru a pentru a ajunge acolo in urmatorii ani.
Nestleacute; recunoaste ca succesul pe termen lung al companiei este construit pe administrarea eficienta a apei in bazinele in care se afla materiile prime, unde sunt localizate fabricile sale si unde furnizorii si conumatorii traiesc.Cum functioneaza o fabrica cu consum de apa zero?Fabrica de produse lactate Cero Agua produce Nido si Svelty, brandurile de lapte praf ale Nestle.Lapte de vaca proaspat contine aproximativ 88% apa. Se fierbe si este condensat pentru a face produse sub forma de praf. In mod normal apa care se extrage din aceste subprodus este dispersata departe.
In schimb, Cero Agua inmagazineaza aburul rezultat, il condenseaza si il trateaza, astfel incat sa poata fi folosit pentru a curata masinile de evaporare.Acesta este apoi colectat si purificat din nou, si poate fi utilizat pentru udarea gradinilor sau curatare.
Prin reutilizarea apei din lapte, fabrica nu are nevoie sa extraga apa din subteran.
Pentru a trata si a folosi apa obtinuta din lapte, Nestleacute; a adaugat o instalatie suplimentara de tratare a apei si de purificare in fabrica, a spus purtatorul de cuvant.
Tehnologia folosita pentru etapa 1 a acestui proiect purifica apa pe care o obtine la extragerea lichidelor din lapte. Acest proces se potriveste doar in fabricile de lapte, deoarece apa este un sub-produs rezultat din procesul de productie al laptelui praf.
Echipa Nestle a definit o metoda speciala de tratare a apei extrase din lapte folosind aceasta instalatie. Mai multe teste au fost realizate la o fabrica de procesare din Elvetia si analizate inainte de luarea deciziei de a continua cu instalarea la fabrica de lactate din Lagos de Moreno.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *