Fabrica Ferrero se poate redeschide, dar condiționat

Fabrica Ferrero se poate redeschide, dar condiționat

Potrivit ESMagazine, fabrica de ciocolată Ferrero din orașul belgian Arlon, care a fost închisă după o contaminare cu salmonella, a primit permisiunea de a relua producția. Cu toate acestea, Agenția Federală pentru Siguranța Alimentelor a pus anumite condiții.

Timp de trei luni

Unitatea de producție Arlon a fost nevoită să-și închidă porțile pe 8 aprilie, după ce contaminările cu salmonella din mai multe țări europene au fost legate de produse de ciocolată Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs și Schoko.

Agenția Federală Belgiană pentru Siguranța Alimentelor acordă acum fabricii o autorizație condiționată pentru o perioadă de trei luni. „În această perioadă vor fi analizate fiecare lot de alimente produse, precum și materiile prime. Dacă analiza arată un rezultat conform, produsele pot fi introduse pe piață”, a informat agenția într-un comunicat de presă.

Critică

Decizia a fost luată după săptămâni de investigații amănunțite în timpul cărora agenția a efectuat inspecții la fața locului ale procedurilor interne și ale infrastructurii fabricii.

În acest moment Ferrero poate oferi garanțiile necesare în ceea ce privește siguranța alimentară, dar agenția vrea să verifice lucrurile odată ce producția este efectiv reluată. De aici și aprobarea condiționată.

Ferrero a fost criticat după ce a descoperit contaminarea: producătorul a fost acuzat de lipsa de comunicare. Salmonella a fost detectată în fabrică încă din 15 decembrie într-un filtru defect la două rezervoare de materii prime.

Pentru a relua producția, în ultimele săptămâni aproximativ o mie de angajați au lucrat șapte zile pe săptămână la demontarea, curățarea și reasamblarea liniilor de producție rând pe rând.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *