Expur, profit de 254 milioane euro, din afaceri cu ulei vegetal

Producatorul de uleiuri vegetale Expur, filiala locala a Sofiproteol, cel mai mare grup de agribusiness francez, a ajuns la afaceri de 254 milioane de euro, cu 14% peste rezultatul din 2012, ritmul fiind cu o treime mai mic decat cel din anul precedent.
Cifra de afaceri de anul trecut a Expur este cea mai mare din ultimii ordm;apte ani, compania inregistrand creordm;teri in fiecare din ultimii cinci ani. Procesatorul detine in Romania o fabrishy;ca de uleiuri vegetale in Slobozia ?si a achizitionat anul trecut brandul Untdelemn de la Bunica de la Cargill. Francezii mai detin pe piata locala a uleiurilor brandurile Lorena ?si Marisol. Lesieur Cristal, Expur ?si Oleon et Novance ?si-au majorat cifra de afaceri in medie cu 6%. hellip; In Romania grupul a investit in capacitati de procesare ?si in brandul Bunica, noteaza oficialii Sofiproteol intr-un anunt oficial al grupului.
Rezultatul Expur a fost sustinut de anul agricol bun in care Romania a incheiat pe primul loc in UE la productia de floarea-soarelui ?si pe pozitia a cincea la rapita. Cotatia internationala a uleiului de floarea-soarelui a coborat in 2013 cu 10% la 1.342 dolari/tona, iar pretul uleiului de rapita s-a diminuat cu 13% la 1.081 dolari/tona, potrivit datelor FMI. ordf;i in magazinele din Romania pretul uleiului a scazut cu 10% in ultimul an, la o medie de 6,1 lei/litru, potrivit indexului alimentar. Mai multe, pe www.zf.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *