Eurostat: Importurile UE din China au recuperat pierderile de moment, generate de Covid 19

Eurostat: Importurile UE din China au recuperat pierderile de moment, generate de Covid 19

Pandemia COVID-19 a dus la o creștere a importurilor de către Uniunea Europeană din China în aprilie, determinată în mare parte de cererea de măști pentru față și alte materiale de igienă de protecție.

Conform datelor de la Eurostat, focarul de coronavirus a înregistrat un comerț ajustat sezonier al UE (importuri și exporturi), cu China, ]n sc[dere, de la 46,5 miliarde de euro în ianuarie, la 43,1 miliarde de euro, în februarie, iar apoi la 41,9 miliarde EUR în martie.

În aprilie, însă, a revenit, pentru a ajunge la 49 de miliarde de euro, întrucât producția chineză a revenit pe crestere.

În aprilie, au fost observate scăderi ale nivelului comercial pentru importurile din cei cinci principali parteneri comerciali ai UE, cu excepția Chinei.

În plus, exporturile UE către principalii săi parteneri comerciali au scăzut, de asemenea, în perioada respectivă, cu cea mai mare scădere a exporturilor înregistrate pentru Regatul Unit (-40%).

Conform datelor Eurostat, cele mai mari creșteri ale importurilor din China în aprilie au fost pentru mașini automate de prelucrare a datelor (+ 884 miliarde EUR, + 33%), articole de îmbrăcăminte din țesături textile (+ 129 miliarde EUR, + 36%), tuburi electronice, supape și articole conexe (+ 92 miliarde EUR, + 12%).

Cele mai mari scăderi au fost observate pentru încălțăminte (- 254 miliarde EUR, -52%), echipamente de telecomunicații (- 232 miliarde EUR, -6%) și căruțe pentru copii, jucării, jocuri și articole sportive (- 225 miliarde EUR, -28%) .

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *