Euromonitor: Alimentele pe bază de proteine alternative își măresc cotele de piață

Euromonitor: Alimentele pe bază de proteine alternative își măresc cotele de piață

Potrivit Euromonitor International, alternativele din sectorul produselor lactate și a cărnii vor înregistra o creștere a vânzărilor în acest an, cu toate acestea aceste categorii se confruntă cu scăderi de două cifre ale serviciilor alimentare.

Într-un webinar intitulat ”Cum se modifică dietele influențate de Covid 19”, Euromonitor a informat că produselealternative la lactate și la cele din carne, fabricate pe bază de plante, la nivel global, sunt de așteptat să crească cu 2% și respectiv 12% în acest an, deoarece consumatorii caută produse mai sănătoase pentru consumul la domiciliu.

Cu toate acestea, din cauza închiderii continue a sectorului HoReCa pe numeroase piețe, produsele lactate pe bază de plante ar putea scădea cu 14% în canalul serviciilor alimentare, în timp ce carnea din plante va scădea cu aproximativ 11%.

Euromonitor a spus, de asemenea, consumatorii mai concentrați asupra menținerii unei diete bazate pe sănătate, după ce pandemia scade.

De asemenea, webinarul a constatat că SUA, Marea Britanie și Germania sunt liderii pe piața alternativelor lactate și a analogilor de carne, datorită acceptării consumatorilor, conștientizării și varietății de produse disponibile.

Acesta a prevăzut o creștere de 11% pentru piața alternativelor de carne din Marea Britanie între 2018 și 2023, menționând că Marea Britanie este „în frunte” când vine vorba de dezvoltarea cărnii cultivate în laborator. Între timp, Marea Britanie va înregistra o creștere cu 8% a pieței alternativelor lactate.

Conform sondajului privind sănătatea și nutriția grupului din 2020, 41% dintre consumatorii la nivel mondial aleg o dietă pe bază de lactate din cauza problemelor de sănătate digestivă.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *