ETI a inceput productia la noua fabrica din Craiova

ETI European Food Industries, filiala locala a grupului turc ETI, a inceput recent productia in fabrica din Craiova, o investitie estimata la circa 40 de milioane de euro, conform unor surse din piata. Asffel, grupul care are ordm;apte fabrici finalizeaza primul proiect de acest tip din afara Turciei.
Pana acum, compania din Turcia nu a facut niciun anunt pushy;blic cu privire la deschishy;deshy;rea fabricii, insa conform dashy;teshy;lor furnizate anterior unishy;tatea trebuia sa fie functionala in octombrie 2015.
Datele de pe site-ul Ministerului de Finante arata ca grushy;pul finalizase comshy;plet fabrica la jumatatea acestui an, fata de un nivel de 57% in decembrie 2015. Investitia a ajuns la 40 mil. euro ?si pana la 30 iunie 2016 au fost angajati 190 de oameni.
Investitia a fost facuta atat cu fonduri proprii, cat ?si cu imprumuturi ?si ajutor de stat.
Fabrica din Craiova a fost gandita sa produca initial circa 11.000 de produse biscuiti sarati, biscuiti dulci ?si prajituri in primul an, dupa care productia ar putea fi crescuta, potrivit informatiilor furnizate anterior de companie. Printre cele mai importante branduri de dulciuri din portofoliul ETI sunt Tutku, Topkek, Cin, Puf sau Benimo.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *