Emania.ro intra pe piata cafeleli, a ceaiului si a tutunului

Reteaua de comert online Emania.ro isi va extinde considerabil activitatea, prin intrarea tot mai asidua pe piata cafelei, a ceaiurilor dar si a tutunului. Astfel, Ziarul financiar informeaza ca domnii Cosmin Golea ?si Razvan Dobre, aceia care au creat in urma cu 14 ani Emania.ro, unul dintre primele magazine online infiintate pe piata locala, iar timp de opt ani, aceia care au sustinut intreg businessul electronic al Domo au pariat pe un business de niordm;a, insa tot in mediul online – au deschis Cutia cu Cafea, un mashy;gazin online care comershy;cialishy;zeaza capsule de cafea. In urmatorii ani insa, ei vor sa mai deschida trei astfel de magazine specializate in vinuri, tutun ?si ceaiuri, investitia totala urmand sa ajunga la 100.000 de euro.
Facem e-commerce din anul 2000, ?si pe langa faptul ca suntem conshy;sushy;mashy;tori de cafea, am constatat ca exista o mutare a consumului de cafea la ibric, filtru sau expresorul clasic, spre ceva mult mai comod ?si rapid, cum ar fi exshy;presorul cu capsule de cafea. Pentru a face o cafea buna, un expreso, ai nevoie de o anumita preshy;siune la care lucreaza aparatul, cafeaua trebuie macinata intr-un anumit fel, apa trebuie sa treaca intr-un anumit timp. Este greu sa faci asta singur. In capsule cantitatea este mashy;sushy;rashy;ta exact, obtii acela?si gust de fiecare data, spune Cosshy;min Golea, care initial a facut medicina, renuntand in anul cinci la aceasta facultate. El crede ca in Romania niordm;a cafelei incapshy;sushy;late este foarte slab reprezentata, dat fiind faptul ca doar doi jushy;catori mari din domeniu au astfel de produse in retelele de hipershy;marketuri, iar ceilalti competitori internashy;tionali se reshy;gasesc doar in magazinele foarte specializate sau chiar deloc.
Capsulele cu cafea comercializate de brandul Cutia cu Cafea provin din Ungaria, Franta ?si Germania ?si sunt cumparate in proportie de circa 35% de birourile de avocatura, consultanta etc., restul clientilor fiind persoane fizice. Cutia cu Cafea comercializeaza ?si expresoare de profil, al caror pret variaza de la 600 de lei pana la 1.600 de lei. Totu?si, 80% din comenzi, din punct de vedere valoric, sunt reprezentate de capsulele cu cafea ?si doar 30% din clienti provin din Bucureordm;ti.
Am ajuns la aproape 2.000 de clienti, iar in luna octombrie am trecut de 550 de comenzi pe luna. Din aceasta luna business a inceput sa se sustina singur, nu mai aducem bani de acasa pentru operatiunile de zi cu zi. Mizam pe faptul ca oamenii s-au obiordm;nuit sa comande online, sa beneficieze de acest efort, in loc sa se plimbe prin magazine. Cafeaua este o nevoie imediata ?si trebuie sa te asiguri ca o ai in fiecare zi, explica antreprenorul.
Cutia cu Cafea are in prezent trei angajati ?si livreaza in toata tara, iar pentru comenzi mai mari de 200 de lei ofera transport gratuit. Pretul unui pachet cu zece capsule de cafea variaza de la aproape 29 de lei la aproape 36 de lei, iar un pachet care contine 100 de capsule Nespresso, spre exemplu, ajunge sa coste ?si 320 de lei.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *