EFSA a respins avizul de sănătate al germanilor de la Tchibo, pentru cafeaua C21

EFSA a respins avizul de sănătate al germanilor de la Tchibo, pentru cafeaua C21

După cum informează FoodManufacture, încercările de a demonstra că un consum regulat de cafea ar putea contribui la menținerea integrității ADN-ului au fost respinse de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).

Tchibo, prăjitorul și furnizorul german de cafea german, a solicitat să obțină un aviz de sănătate asupra cafelei sale C21, argumentând că un „consum regulat de cafea C21 contribuie la menținerea integrității ADN-ului în celulele corpului”.

Tchibo a înaintat cererea pentru a răspunde unei reclamații asupra sănătății din Germaniei, adresându-se Comitetului EFSA pentru nutriție, alimente noi și alergeni alimentari.

Cafeaua C21 a fost descrisă ca un amestec de boabe de cafea prăjite pure – fie măcinate, fie intacte – din diferite soiuri Arabica (Coffea arabica L.), fără ingrediente non-cafea, obținute din boabe măcinate folosind apă fierbinte.

Reglarea expresiei genice

Tchibo a spus că prăjirea intensă a cafelei a sporit capacitatea extractelor de cafea de a „regla factorul nuclear legat de factorul 2 eritroid 2 (Nrf2)”, un regulator pozitiv al expresiei genice a apărării și reparației.

Domeniul de aplicare a fost propus să se încadreze într-o cerere de sănătate bazată pe dovezi științifice recent dezvoltate.

Cu toate acestea, panoul EFSA a constatat că nu a fost stabilită o relație cauză-efect între consumul de cafea C21 și protecția AND-ului împotriva pauzelor de catenă.

Acesta a decis că literatura de specialitate privind efectele și mecanismele de acțiune ale diferitelor componente ale cafelei era „incompletă, diversă și neconformă”. De asemenea, a spus mențiuni cu privire la

legătura cu integritatea AND-ului au fost raportate „în majoritatea cazurilor” în „termeni ipotetic și speculativ”.

Rezultatele cercetării

La rândul său, EFSA a spus că din două studii de intervenție umană din care ar putea fi trase concluzii, unul a furnizat unele dovezi consumul zilnic de cafea C21 (750 ml / zi) timp de patru săptămâni a scăzut pauzele de ADN ale consumatorilor de cafea obișnuiți. Cu toate acestea, a declarat că rezultatele acestei cercetări nu au fost reproduse într-un alt studiu realizat în condiții similare în același centru.

EFSA a spus într-o hotărâre: „Nu s-au furnizat dovezi pentru un mecanism prin care cafeaua (inclusiv cafeaua C21) ar reduce daunele ADN-ului în celulele umane prin reducerea rupturilor de ADN.

„Prin urmare, panoul concluzionează că nu a fost stabilită o relație cauză-efect între consumul de cafea C21 și protecția ADN-ului împotriva ruperilor de catenă.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *