După Haineken și Carlsberg pleacă din Rusia

După Haineken și Carlsberg pleacă din Rusia

Carlsberg va ieși de pe piața rusă, chiar dacă va înregistra o pierdere substanțială, a declarat luni producătorul de bere danez, cea mai recentă companie occidentală care a ieșit pe fondul presiunii crescânde asupra Rusiei după invazia acesteia în Ucraina.

De asemenea, producătorul olandez de bere Heineken a anunțat luni că a decis să renunțe la afacerea sa din Rusia la un cost de 400 de milioane de euro (438 de milioane de dolari).

„Am luat decizia dificilă și imediată de a căuta o eliminare completă a afacerii noastre în Rusia, ceea ce credem că este lucrul corect de făcut în mediul actual”, a spus Carlsberg. „După finalizare, nu vom avea prezență în Rusia”.

Carlsberg, producătorul de bere occidental cel mai expus pe piața rusă, a lansat luna aceasta o revizuire strategică a afacerii sale din Rusia, dar și-a păstrat cele opt fabrici de bere din țară în funcțiune.

Decizia de a părăsi Rusia ar avea ca rezultat o „taxă substanțială de depreciere fără numerar” în acest an, a spus acesta fără a oferi detalii suplimentare.

Carlsberg avea active imobilizate în Rusia în valoare de 19,2 miliarde DKK (2,6 miliarde EUR) până la sfârșitul anului 2021, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din activele totale sau 44% din capitalul său total, a arătat raportul său anual.

În februarie, Carlsberg a declarat că se așteaptă ca creșterea organică a profitului operațional să scadă sub nivelul de anul trecut, după ce a înregistrat vânzări în trimestrul IV peste așteptări.

Al treilea cel mai mare producător de bere din lume a raportat vânzări în al patrulea trimestru de 15,2 miliarde DKK (2,04 miliarde EUR), față de 14,7 miliarde DKK (1,98 miliarde EUR) estimate de analiști într-un sondaj al companiei.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *