Domeniile Ostrov: De Sarbatori, romanii au preferat vinurile autohtone

Producatorul de vin Domeniile Ostrov a vandut cu ocazia Sarbatorilor de iarna din acest an, aproximativ300.000 de sticle de vin din toate gamele prezente la raft in retail ?si in HoReCa. Este vorba de Domeniile Ostrov, Domeniile Ostrov Reserve sau Pacuiul lui Soare gama care se vinde doar in Mega Image in retail ?si de gamele de vinuri istorice: Cetatea Durostorum ?si Canaraua Fetii pentru HoReCa. Toate gamele sunt produse si imbuteliate la Cramele Domeniile Ostrov.
De Sarbatori, bautura preferata de romani a fost fara indoiala vinul, de altfel, e vorba de o tendinta resimtita te toti cei care vand vin la noi. Anul trecut insa creordm;terile s-au simtit la producatorii autohtoni, in detrimentul vinurilor de import. Romanii au migrat uordm;or spre vinuri din categoriile de pret si calitate mai ridicate, raport corect si corelat cu realitatile din piata. In ceea ce ne priveordm;te pe noi, Domeniile Ostrov, am avut o creordm;tere de 30 procente a vanzarilor fata de aceea?si perioada a anului trecut, declara Oana Belu, actionar Domeniile Ostrov.
Din gamele de vinuri ale producatorului Domeniile Ostrov, de Sarbatori, cele mai prezente vinuri pe mesele romanilor, au fost cele demiseci si seci DOC De Origine Controlata sau IG Indicatie Geografica . Faptul ca vinurile dulci si demidulci scad in consum, iar cele demiseci si seci cresc, arata o maturizare a consumatorului. Vedetele noastre au fost Muscatul Ottonel ?si Merlot-ul Rose de Ostrov, dar si Reasling-ul sau Feteasca Regala, vinuri care se stie ca stimuleaza apetitul si se sincronizeaza cu preparatele traditionale pentru Sarbatori, precizeaza Oana Belu.
O tendinta paralela de educare a consumului este cresterea in vanzari in zona soiurilor de vin de exemplu: Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Riesling, Feteasca, Cabernet Sauvignon sau Merlot , in detrimentul vinului de masa. Am putut observa in timpul Sarbatorilor de iarna un consumator educat, care are aordm;teptari mai mari cu privire la vinul pe care il consuma. Emanciparea consumului poate fi astazi sustinuta de producatorii autohtoni gratie investitiilor realizate in ultimii ani in acest domeniu. Toate acestea au dus la cresterea calitatii vinului produs in Romania. A venit vremea cand o parte semnificativa a consumatorilor autohtoni aleg sticla de vin in functie de soiul strugurelui din care este facut vinul, cauta indicatii privind originea iar pretul devine al treilea parametru decizional , declara Oana Belu.
In 2013 pentru Domeniile Ostrov vedetele au fost vinurile din gama premium. Acestea au inregistrat in perioada Sarbatorilor, o crestere de 50 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Romania se afla in top 10 consumatori de vin, insa la capitolul consumului de vin premium inca avem de lucru. Faptul ca anul acesta de sarbatori am inregistrat o crestere a vanzarilor pentru vinurile premium poate fi primul pas spre o revenire a acestui segment, declara Oana Belu.
Despre Domeniile Ostrov
Domeniile Ostrov reprezinta brandul umbrela sub care se comunica ?si comercializeaza gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se intinde pe 1300 de hectare. Alaturi de podgoria de vita de vie compania mai detine aproape 500 de hectare de pomi fructiferi ?si 200 de hectare de legume.
Gamele producatorului Domeniile Ostrov sunt listate in retailul traditional ?si in HoReCa, dar ?si in lanturile internationale precum Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora sau Kaufland.
Gamele de vin comericalizatre de Domeniile Ostrov sunt: Vinaria Ostrov – Terasele Dunarii IG, Premiat, Cosa Di Vino, Domeniile Ostrov – Oltina D.O.C, Domeniile Ostrov Reserve sau gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Pacuiul lui Soare ?si Canaraua Fetii.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *