Distributia de alimenta a insumat 21 de miliarde de lei

Cele 3.061 de firme active in comertul cu ridicata al produselor alimentare, bauturilor ?si tutunului distributie au avut anul trecut afaceri cumulate de 21 miliarde de lei 4,75 mld. euro , cu 6% mai putin in lei decat nivelul inregistrat in anul precedent, informeaza Ziarul financiar.
Companiile ?si-au sacrishy;ficat profitul pentru a-?si mentine vanzarile la un nivel comshy;parabil cu cele din anii de dinainte de criza, arata un studiu al Coface, companie care ofera solutii de proteshy;jare impotriva riscului financiar de neplata a clientilor proprii.
In contextul mentinerii cu orice pret a volumului vanzarilor ?si cotelor de piata, revenirea sectorului la valori ale profitabilitatii cel putin comparabile cu cele inregistrate anterior declanordm;arii crizei economico-financiare pare practic imposibila, tinand cont ca eficienta activitatii nu a putut fi complet restabilita nici in conditiile restructurarii semnifishy;cashy;tive a peste 9.300 de locuri de munca, operate in sector pe parcursul ultimilor cinci ani a declarat Constantin Coman, country manager al Coface Romania.
Chiar daca au renuntat la circa 9.300 de oameni in criza, companiile nu au putut sa aduca un plus la caordm;tiguri, astfel ca profitul net cumulat al distrishy;buitoshy;rilor s-a situat anul trecut la 211 mil. lei, la mai putin de jumatate comparativ cu anul 2008, arata acela?si studiu. Mai multe, pewww.zf.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *