Despagubiri de 13 milioane dolari pentru cumparatorii de Red Bull

Persoanele care au cumparat cel putin o doza de Red Bull intre anii 2002 ?si2014?si sunt rezidente in Statele Unite ale Americii pot primi fiecare compensatii de 10 dolari sau produse de 15 dolari pentru a renunta la un eventual proces impotriva gigantului bauturilor energizante.Producatorul austriac de bauturi energizante a pierdut in SUA un proces ?si este de acord sa plateasca despagubiri pentru persoanele care au baut Red Bull in America in ultimii 12 ani, potrivitmirror.co.uk.
Faimosul slogan pentru bautura energizanta Red Bull – Red Bull iti da aripi – a fost considerat falsa publicitate in cadrul unui proces care a avut loc in SUA, iar producatorul austriac a fost de acord sa plateasca 13 milioane de dolari compensatii pentru consumatori. Aceasta inseamna ca orice persoana din SUA care a consumat o doza de Red Bull in ultimii 12 ani ar putea fi despagubita in bani. Acestea nici macar nu au nevoie sa arata dovada ca au cumparat faimoasa bautura energizanta, noteaza publicatia britanica.
Compania producatoare – care a recunoscut ca a gre?sit – a fost de acord sa plateasca fiecarui consumator rezident SUA o suma de 10 dolari cash sau produse in valoare de 15 dolari pe persoana, pana la suma totala de 13 milioane de dolari. Un web site – energydrinksettlement.com – infiintat de Red Bull pentru a procesa cererile pentru compensatii a picat dupa avalanordm;a de cereri depuse de cei interesati. Compania care produce bautura energizanta a fixat ca termen limita pentru primirea cecerilor de despagubire luna martie 2015.
Procesul impotriva companiei a fost inceput in 2013 de catre un consumator din SUA, Benjamin Careathers. El a sustinut sloganul Red Bull este fals ?si ca in mod clar nu inseamna ca bautura iti va da aripi. Consumatorul a pretins ca bautura ar trebui sa dea celor care o consuma un impuls de energie mai mare decat o ceaordm;ca medie de cafea, iar la o audiere din luna august, un judecator a fost de acord cu el. Firma a fost de acord sa modifice campaniile de marketing viitoare.Red Bull este cel mai mare producator de bauturi energizante din lume, cu vanzari in 2013 de 5,4 miliarde de doze. Mai multe, pe www.gandul.info

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *