Deși va pierde 400 de milioane de euro, Haineken nu va mai opera în Rusia

Deși va pierde 400 de milioane de euro, Haineken nu va mai opera în Rusia

Gigantul olandez de bere Heineken a decis să renunțe la afacerile sale din Rusia, după ce a declarat anterior că va opri noile investiții și exporturi acolo, anticipând o pierdere de 400 de milioane de euro.

„Am ajuns la concluzia că proprietatea Heineken asupra afacerii din Rusia nu mai este sustenabilă și nici viabilă în mediul actual”, se arată într-un comunicat, adăugând că nu va profita de pe urma niciunui transfer de proprietate.

Heineken, care produce mărcile Botsjkarev, Ochota en Tri Medvjedja în Rusia, a declarat că urmărește un „transfer ordonat” și că va continua afacerea cu operațiuni reduse în timpul unei perioade de tranziție pentru a minimiza riscul naționalizării. Compania a spus că va garanta salariile celor 1.800 de angajați ai săi până la sfârșitul acestui an.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut companiilor internaționale să părăsească piața rusă după ce țara a lansat invazia militară la scară largă a vecinului său în urmă cu o lună.

„Evaluarea strategică” la Carlsberg

Rivalul Carlsberg, care deține cel mai mare producător de bere din Rusia, Baltika, mai vinde bere sub marca Baltika, dar a declarat la începutul acestei luni că a început o revizuire strategică a afacerii sale în țară și că suspendă producția rusă a mărcii sale omonime de bere.

„Decizia lui Heineken probabil nu ușurează situația pentru Carlsberg”, a declarat analistul Nordnet Per Hansen într-o notă de cercetare.

La începutul lunii martie, Heineken a spus că va înceta să mai producă și să-și vândă berea în Rusia și că nu va mai accepta niciun beneficiu financiar net din operațiunile sale acolo, informează ESM.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *