De ce sunt necesare monodozele în distanțare socială?

De ce sunt necesare monodozele în distanțare socială?

De ce vor fi interzise olivierele, sosierele și flacoanele pe durata PANDEMIEI și după aceea mult timp ?

• In noile condiții de igienă care se impun fluxului din restaurante pe perioada pandemiei CO-VID

Clientul rămâne cel mai important element al activității noastre, dar va trebui să ferim un client de celălalt client. Trebuie să-l protejăm.
Ceea ce a atins cu mâna clientul este, din păcate, susceptibil de a fi infectat.

Principiul ar trebui să fie următorul: masă curată la intrarea clientului.
Adică debarasare, spălare mesei și dezinfecția acesteia. Fiecare produs sau obiect pe care a pus mâna un client va trebui retras, apoi dezinfectat și abia după aceea refolosit. La veselă și tacâmuri procesul e simplu. A fost dintotdeauna același.

La sosiere, oliviere, flacoane nu este așa simplu. Teoretic, un recipient în care se află un produs (un flacon cu ketchup sau o olivieră) nu poate fi dezinfectat decât dacă se golește integral, se spală și se imersează în soluție de spălare, după care se dezinfectează, se usucă, apoi se reumple. Orice alt proces nu este conform. Nu poți să speli și să dezinfectezi un flacon de ketchup cu sosul în el, de ex. Riști să faci mai mult rău. Poate ajunge dezinfectantul în flacon.

Procesul descris mai sus este destul de complicat, de aceea noi credem că trebuie excluse olivierele/sosierele/flacoanele de pe masă. Acestea fiind folosite frecvent, pot infecta persoanele.

Trebuie să mergem pe principiul: pe ceea ce a pus mâna clientul este doar a lui și e suficient doar pentru o porție de mâncare.

Avem un precedent, zaharnițele de la cafea care erau în anii ’90 pe masă în restaurante, au dispărut de mult timp. Cubulețele de unt, caserolele de gem s.a. Fără aceste măsuri drastice de igienă. Am înțeles mai demult că nu este foarte igienic. Fix o porție. Economic, estetic și igienic. Același lucru trebuie să se întâmple și în cazul sosurilor și dressing-urilor.
Nu va fi un dezastru, ci o altă abordare. O servire mai sigură.

Pentru economie, produsele ar trebui să fie ambalate în cantități exacte pentru o porție. Trebuie să aveți un furnizor care să asigure o gamă între 10 și 100 grame.

Cum te ajută produsele gata ambalate în doze unice pe perioada PANDEMIEI și mult timp după aceea ?

– Eliminăm problema complexă descrisă mai sus folosind sosurile și dressing-urile gata ambalate
– Dressing-urile pentru salate, sosurile pentru salate , fast-food și pizza le ambalăm pe utilaje automate. Produsul vrac nu ia contact cu operatorul. Tot procesul de dozare și ambalare este automatizat . Odată produsul sigilat în ambalaje nu se mai poate impurifica cu bacterii sau viruși
– Produsele sunt ambalate in doze mici sub formă de plic sau caserolă.
– Fiind vorba de o singură porție , la un gramaj mic potrivit pentru o porție de mâncare, consumatorul o va folosii ca atare , ulterior ambalajul se va arunca .
– Pleacă consumatorul de la masă, totul se elimină , se sterge masa , se dezinfectează cu un dezinfectant pe bază de alcool fără limpezire, să face un repaus biologic de cca 4-5 minute și se poate invita un alt client.

Mai multe detalii, pe https://ketchup-plic.ro/de-ce-sunt-necesare-monodozele-in-distantare-sociala/

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *