Danone, Coca-Cola și Mondelez cer retailerilor să le plătească mai mult pentru produsele furnizate

Danone, Coca-Cola și Mondelez cer retailerilor să le plătească mai mult pentru produsele furnizate

Diviziunea dintre retaileri și producătorii de mărci este în creștere: Coca-Cola, Danone și Mondelez își ridică așteptările pentru acest an, în timp ce gigantul de retail Walmart a fost nevoit să facă opusul, notează RetailDetail.

Ciocolata mai presus de orice

Walmart își vede marjele evaporându-se, în timp ce giganții FMCG de la Mondelez la Unilever își ridică așteptările pentru acest an. Danone se așteaptă acum la o creștere comparabilă a vânzărilor de 5 până la 6 %, față de 3 până la 5 % anterior.

De fapt, vânzările au crescut cu 7,7% în ultimul trimestru, mult mai mult decât se așteptau analiștii. CEO-ul Antoine de Saint-Affrique consideră că prima jumătate a anului este încurajatoare, deși crede că marja operațională va fi mai mică decât anul trecut.

Mondelez și-a dublat chiar și previziunile anterioare pentru creșterea pe întregul an: producătorul de biscuiți își ridică estimarea cifrei de afaceri de la 4 % la 8 %. În al doilea trimestru, gigantul alimentar a înregistrat o creștere impresionantă de 5 % în volumµ, în ciuda prețurilor mai mari.

„În timp ce consumatorii (pe piețele dezvoltate) își exprimă o frustrare tot mai mare față de creșterea prețurilor pentru o gamă largă de bunuri și servicii, ei continuă să perceapă ciocolata și biscuiții ca fiind răsfățuri accesibile și un stimulent important”, a declarat directorul general Dirk Van de Put pentru Reuters. . Pe scurt, nu contează cu adevărat cât costă.

Mai degrabă cola decât haine

Coca-Cola rezistă, de asemenea, extrem de bine. Trimestrul trecut, vânzările organice au crescut cu 16 %, în principal datorită creșterii prețurilor. Profiturile și marjele, între timp, rămân destul de stabile, chiar și în ciuda întârzierilor de livrare și a costurilor mai mari.

Gigantul american al băuturilor se așteaptă acum la o creștere de două cifre a vânzărilor (12 până la 13%) pentru întregul an, spre deosebire de 7 până la 8% prognozate anterior.

Furnizorii reușesc să-și transfere costurile mai mari – prețurile medii au crescut cu 10% în acest an la Unilever – dar comercianții cu amănuntul plătesc factura. Oamenii cheltuiesc acum mai puțin pe produse cu marjă mai mare, cum ar fi îmbrăcăminte sau electronice, Walmart a trebuit să recunoască luni.

Deși vânzările de produse alimentare sunt în creștere, retailerul se așteaptă la un profit mai mic, deoarece consumatorii sunt acum mai sensibili la promoțiile de preț și se bazează pe supermarketurile lor pentru a oferi soluții care să permită bugetul. Astfel, concurența dintre supermarketuri crește, rezultând o presiune suplimentară pe marjă.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *