DAAS inregistreaza afaceri mai mari cu 6% si se orienteaza catre proiecte industriale

Comunicat DAAS a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro, in crestere cu 6% fata de 2012 cand s-au inregistrat vanzari de 23.5 milioane de euro.
Din totalul veniturilor companiei, 60% reprezinta vanzari de proiecte pentru magazine de retail instalatii frigorifice, mobilier si rafturi comerciale , 18% proiecte pentru industria HoReCa, iar restul veniturilor s-au inregistrat din vanzari de mobilier, service si din piete externe.
Majorarea a fost sustinuta de proiecte pentru cantine si benzinarii, doua dintre segmentele nou intrate in vizorul DAAS, ca urmare a investitiilor din piata.
In 2013, furnizorul de echipamente profesionale pentru restaurante si magazine de retail a realizat proiecte pentru shop-baruri in statii de benzina nou deschise. Exista piata pentru astfel de proiecte, iar noi avem deja logistica necesara sa le realizam, de aceea anul acesta infiintam diviziaShopfitting. Activitatea presupune preluarea ideii investitiei intr-un magazin si implementarea proiectului care va fi livrat beneficiarului la cheie, declara Daniel Mocanu, CEO si actionar majoritar DAAS.
In ce priveste activitatea diviziei de Retail sau realizarea de proiecte care includ instalatii frigorifice si rafturi/mobilier comercial, magazinele de proximitate sau de convenienta au fost cap de afis in 2013 cu Mega Image care a inregistrat cele mai multe unitati noi, insa DAAS a realizat si proiecte de hipermarket pentru Kaufland, Cora si Auchan, deshideri noi si remodelari in cadrul procesului de rebranduire Real – Auchan care se va finaliza in prima parte a acestui an.
Un moment important pentru noi in Retail anul trecut a fost luna septembrie cand tot efectivul de montaj si service al companiei a fost implicat in executia a sapte supermarketuri Billa plus alte trei hipermarketuri simultan, mai spune Mocanu.
Trei dintre proiectele mari de refrigerare comerciala din 2013 au fost realizate de DAAS cu refrigerant CO2, tehnologie care datorita eficientei energetice ridicate reduce amprenta de carbon cu pana la 35% fata refrigerarea cu freon.
Compania se orienteaza din ce in ce mai mult si catre proiecte industriale in categoria carora intra depozitele frigorifice cu atmosfera controlata, fabricile de productie si procesare carne si lactate si industria de panificatie. Compania a incheiat recent un parteneriat cu producatorul francez de echipamente de panificatie si patiserie Pavailler.
Pentru 2014, DAAS si-a bugetat afaceri de 30 de milioane de euro.
DAAS a implinit 20 de ani la finalul anului 2013. Compania are expertiza in proiecte la cheie in domeniul bucatariilor si barurilor profesionale, pe de o parte si in domeniul instalatiilor de refrigerare pentru magazinele alimentare. Birouri: Bucureordm;ti, Ploieordm;ti, Constanta, Cluj, Ia?si. Odata cu extinderea afacerii in piete externe, compania se pozitioneaza ca DAAS International Group.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *