Criza sanitară evidențiază problemele ambalării pâinii

Criza sanitară evidențiază problemele ambalării pâinii

Impactul asupra mediului este puțin probabil să fie primul gând în mințile consumatorilor, însă experții în domeniul sigilării pe bandă au declarat că aceia care se grăbesc să facă stocuri în gospodăriei au dus la o creștere semnificativă a cantității de alimente proaspete aruncate, în timp ce consumatorii cumpără excesiv, cu pâine una din principalele obiecte care urmează să irosească.

WRAP estimează că doar în Marea Britanie, deșeurile alimentare au o valoare de 19 miliarde de lire sterline pe an și sunt asociate cu peste 25 de milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră.

Richard Hobson, directorul executiv la We Seal, care face ca pungile de pâine să sigileze pentru 95% din pâinile de marcă și supermarket din țară, a explicat: „Deșeurile de alimente sunt un motor extrem de neglijat al daunelor de mediu și schimbărilor climatice și este un lucru la care muncim din greu reduceți prin soluțiile noastre inovatoare de etanșare.

„Datorită creșterii cererii de pâine în actualul climat de cumpărare a panicii, brutăriile cresc producția cu 20 – 30% sau mai mult. În perioadele de criză, consumatorii tind să simplifice ceea ce mănâncă, astfel încât are sens că pâinea se află în fruntea listei de produse alimentare pe care oamenii o depozitează. Dar, când pâinea este deja irosită într-un ritm alarmant, aceste cifre fac o lectură îngrijorătoare.

„La celălalt capăt al spectrului, am auzit deja anecdotic de la colegii din industria deșeurilor că văd risipa alimentară la niveluri mai ridicate decât vârful obișnuit de Crăciun. Acest lucru se referă în special la momentele în care oamenii ar trebui să fie mai atenți la ceea ce mănâncă și să arunce, având în vedere recomandările guvernului privind cumpărăturile rare în timpul închiderii. Națiunea se află într-un mod de criză, dar nu putem uita impactul pe termen lung al deciziilor noastre asupra mediului. ”

Cercetările recente de reciclare efectuate de We Seal, ca parte a re-marcii sale de la Select Bag Sealers, au dezvăluit că aproape jumătate dintre britanici (49%) ar prefera pâinea să vină într-o pungă de hârtie, decât pungile de polietilenă cu densitate scăzută cunoscute, care , conform We Seal, ar agrava și mai mult problema deșeurilor alimentare.

Richard Hobson a continuat: „Conform WRAP, pâinea este al doilea produs alimentar cel mai irosit din Marea Britanie. În fiecare an 900.000 de tone se pierd la deșeuri, adică 24 de milioane de felii de pâine în fiecare zi.

Aproape jumătate din pâinea produsă în Marea Britanie (44 la sută) este irosită, așa că trebuie să analizăm modalități de îmbunătățire a acestor cifre. Deși, în mod instinctiv, consumatorii consideră că pungile de hârtie ar fi mai prietenoase cu mediul, în realitate, acesta nu este pur și simplu cazul.

„Există o serie de motive pentru care hârtia are un impact mai mare asupra planetei decât plasticul reciclabil folosit în prezent în pungile de pâine, dar un element cheie este că hârtia este poroasă, ceea ce înseamnă că pâinea merge mai repede decât plasticul, ducând în cele din urmă la mai mult deşeuri. Micile sigilii din plastic create de We Seal pentru a asigura pâinea pot fi resigilabile, asigurându-se că pâinea rămâne mai proaspătă mai mult timp, contribuind la reducerea risipei alimentare. “

Doar 20 la sută dintre britanici reciclă pungile de pâine din plastic, potrivit cercetărilor We Seal. Aproape jumătate (46%) consideră că nu sunt reciclabile și o altă treime (30%) nu știu dacă sunt sau nu.

Conform cercetărilor, 30% dintre consumatori și-au schimbat obiceiurile de cumpărare, deoarece sunt îngrijorați de ambalajele din plastic. Un procent foarte îngrijorat de 4% dintre britanici au încetat chiar să cumpere pâine, pur și simplu pentru că sunt îngrijorați de impactul perceput al mediului ambalajului.

Hobson a concluzionat: „We Seal dorește să lucreze cu producătorii și comercianții de retail pentru a informa și educa consumatorii că materialele plastice reciclabile au un rol important în reducerea emisiilor de carbon prin păstrarea alimentelor proaspete și reducerea risipei alimentare – un contribuabil major la gazele cu efect de seră (GES) emisiilor. Suntem gata să începem conversația. ”

We Seal a spus că sigiliile sale pentru pungi de pâine, confecționate din 100% din polipropilenă complet reciclabilă, pot fi ușor reciclate cu punga de pâine din polietilen, fără a compromite reciclabilitatea pungii în sine.

Garnitura are o lățime mai mică de 12 mm și reprezintă mai puțin de 2% din ambalaj pe toată pâinea. We Seal a sigilat pungile de pâine de mai bine de 30 de ani și a spus că continuă să lucreze din greu pentru economia circulară, așa cum este campionată de WRAP și The Ellen MacArthur Foundation.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *