Creșterea consumului de băuturi alcoolice stimulează piața dopurilor din aluminiu

Creșterea consumului de băuturi alcoolice stimulează piața dopurilor din aluminiu

Consumul global și european de băuturi spirtoase a crescut semnificativ în 2021 față de anul precedent, potrivit IWSR Drinks Market Analysis.

Consumul global de băuturi spirtoase a crescut cu 3% – după o scădere de 6% cu anul precedent – ​​în timp ce în Europa a crescut cu 9% în 2021, potrivit IWSR.

„Oportunitate de creștere”

Răspunzând la aceasta, Aluminium Closures Group, un grup german care reprezintă sectorul închiderilor din aluminiu, a descris această redresare ca pe o oportunitate de creștere în aceasta.

Capacele cu filet din aluminiu sunt utilizate în mod obișnuit în sectorul băuturilor spirtoase, care beneficiază de reetanșare, a menționat grupul.

Conform Euromonitor International, aproximativ 80% din piața internațională și 90% din sectorul băuturilor spirtoase din Europa utilizează capace din aluminiu.

Piața a crescut cu 100 de milioane de unități în 2021 – cu 6% pentru piețele on-trade și off-trade din afara Europei și cu 20% pentru on-trade consum în interiorul Europei, a adăugat Euromonitor.

„Fără îndoială, cifrele pentru restul lumii – de departe, cea mai mare piață – sunt încă slabe, dar factorii care afectează multe dintre aceste țări, cum ar fi turismul în curs și restricțiile de călătorie, precum și mai multe blocaje, au continuat să cântărească și , chiar și aici, on-trade a arătat o creștere pozitivă sănătoasă”, a declarat Anja Holthoff-Schlegel, reprezentant Aluminium Closures Group. „Actualele 12 luni ar trebui să înregistreze o redresare mai puternică în toate domeniile.”

Produse gata de băut

Pe de altă parte, un studiu recent al IWSR a constatat că cererea consumatorilor pentru produse premium gata de băut (RTD) pare să conducă această categorie în următorii ani, cu creșterea valorii depășind creșterea volumului, la 8% față de 5% CAGR 2022- 26.

Studiul a explorat creșterea categoriei RTD pe zece piețe de interes – Australia, Brazilia, Canada, China, Germania, Japonia, Mexic, Africa de Sud, Marea Britanie și SUA – și a constatat că volumele de pe piețele menționate vor crește cu 24 de ani. % în următorii cinci ani.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *