Covid-19 a deteriorat grav lanțul internațional de aprovizionare cu orez

Covid-19 a deteriorat grav lanțul internațional de aprovizionare cu orez

Exportatorii de orez din India se luptă să acopere cererile, din cauza disponibilității limitate a containerelor și a lucrătorilor la fabrici, dar și în cel mai mare port de pe coasta de est, după ce cazuri noi de coronavirus au apărut în regiune, au declarat oficialii industriei pentru agenția Reuters.

Încetinirea transporturilor de la cel mai mare exportator de orez din lume ar putea permite rivalilor, precum Thailanda și Vietnam să ridice aprovizionarea pe termen scurt și, de asemenea, are potențialul de a crește prețurile globale.

“Rata de încărcare a navelor în portul Kakinada a scăzut cu aproape 30%”, a declarat B.V.Krishna Rao, președintele Asociației Exportatorilor de Orez.

Kakinada este localizat în districtul East Godavari din sudul statului Andhra Pradesh, un district care a raportat mai mult de 1.000 de noi infecții cu virus în fiecare zi, reprezintând mai mult de un sfert din livrările de orez din India. “Muncitorii lucrează doar pe ture de zi și nu fac ture de noapte”, a spus Rao.

În următoarele câteva luni, India ar putea exporta cu aproximativ 100.000 tone mai puțin orez pe lună, deoarece deficitul de forță înseamnă că fabricile de orez funcționează la o capacitate mai mică, a spus Rao.

Exportatorii de orez care operează în afara statului Andhra Pradesh au fost și ei afectați de disponibilitatea limitată a containerelor, a declarat Ashwin Shah, director la Shah Nanji Nagsi Exports Pvt. Ltd, un exportator cu sediul în Nagpur, în centrul Indiei.

“Există probleme logistice în executarea comenzilor de export. În caz contrar, cererea este bună, deoarece orezul indian este mai ieftin”, a spus Shah. India oferea 5% soiuri de orez, la aproximativ 380 dolari pe tonă, potrivit cotațiilor de săptămâna trecută, în timp ce Thailanda oferea la aproximativ 460 USD.

Cumpărătorii africani au cumpărat în mod activ orez non-basmati, în timp ce cererea este bună pentru orez basmati din Orientul Mijlociu, a declarat Nitin Gupta, vicepreședinte al afaceristului de orez al Olam India. „Dacă blocajele logistice sunt reparate, India ar putea exporta mult mai mult orez decât anul trecut”, a spus Gupta.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *