Coreea de Sud este prima țară care și-a stabilit data limită pentru eliminarea pierderilor alimentare

Coreea de Sud este prima țară care și-a stabilit data limită pentru eliminarea pierderilor alimentare

În toamna anului 2020, Weltec Biopower va începe să construiască o fabrică de biogaz în Coreea de Sud. Fabrica este înființată în provincia Gyeonggi-do, la aproximativ 60 km nord de Seoul, și va transforma biogazul în căldură într-un cazan pe gaz integrat.

Încă din primăvara anului 2021, fabrica de șapte megawați urmează să intre în funcțiune și să digere până la 93.000 de tone de deșeuri alimentare pe an, dintre care unele vor proveni și din gospodăriile locale.

De când președintele Moon Jae-in a preluat funcția, guvernul a depus eforturi concertate pentru a obține autonomie în sectorul energiei electrice și a căldurii și pentru a crește semnificativ ponderea energiilor regenerabile. Recent, a fost anunțat un Green New Deal pentru a furniza emisii nete de carbon zero până în 2050.

Coreea de Sud va fi prima țară din Asia de Est care va stabili un termen pentru a pune capăt contribuției sale la schimbările climatice. Primele eforturi s-au făcut deja în 2017 cu „Planul de implementare a energiilor regenerabile 2030“, unde biogazului i s-a conferit un rol cheie. Cu toate acestea, piața biogazului nu s-a dezvoltat încă așa cum se dorește.

Acest lucru se datorează tehnologiilor imature ale unor furnizori, care oferă doar un proces ineficient pentru digestia biomasei către biogaz. Având în vedere aceste experiențe, a fost doar sensibil ca acest proiect „deșeuri în energie” să fie atribuit companiei WELTEC BIOPOWER.

În întreaga lume, specialistul german în biogaz este renumit pentru uzinele sale maturi din punct de vedere tehnologic și a primit mai multe premii internaționale ca recunoaștere a uzinelor sale de procesare a deșeurilor. Mai mult, WELTEC a planificat și a construit deja două fabrici de biogaz în Coreea de Sud pe baza digestiei deșeurilor organice în 2012 și 2016.

Ambele fabrici sunt adaptate la condițiile-cadru și se mândresc cu un nivel ridicat de disponibilitate și rentabilitate a fabricilor. WELTEC a câștigat în industria deșeurilor este deosebit de valoros pentru planul modern din Gyeonggi-do. În fiecare zi, cele două bioreactoare sunt umplute cu peste 250 de tone de resturi alimentare.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *