Corbion își asigură prin brevet european fermenții pentru băuturile din fructe

Corbion își asigură prin brevet european fermenții pentru băuturile din  fructe

Furnizorul de ingrediente Corbion și-a asigurat un brevet european pentru fermenții săi de fructe care conțin acizi organici naturali și alți compuși aromatici. Compania spune că ingredientele sunt o modalitate naturală de a reformula produsele și de a reduce risipa alimentară.

Interes în creștere

„Cu interesul în creștere pentru alimentele fermentate și nevoia continuă de soluții naturale multifuncționale în întreaga industrie alimentară, aceasta este o etapă interesantă pentru noi”, a comentat David Charest, vicepreședintele soluțiilor alimentare durabile la Corbion.

Procesul recent brevetat implică fermentarea preparatelor din fructe lichide cu culturi de calitate alimentară „selectate cu atenție”. Fermenții de fructe ai companiei sunt de obicei fructe citrice sau dulci, precum pepene, pere și mere, precum și fructe asemănătoare legumelor, inclusiv ardei gras, dovleac și roșie.

Aplicarea acestor fermentații de fructe în produse de copt, carne, sosuri și pansamente le permite producătorilor să ajusteze profilele și texturile aromelor în mod natural și durabil cu ingrediente pe bază de fructe, în același timp, „protejându-le cu fermitate produsele împotriva defectelor de calitate”.

Tehnologia avansată de fabricație a lui Corbion și utilizarea ingredientelor pentru fermentația fructelor rezultate sunt acum brevete atât în ​​Europa, cât și în SUA și Japonia, unde au fost deja acordate brevete.

Reformularea și termenul de valabilitate

Metaboliții rezultați pot stimula sau înmuia diverse componente ale aromelor, pe lângă controlul creșterii microbiene, a explicat compania.

În sosuri, pansamente și condimente, de exemplu, în cazul în care reformularea pentru reducerea nivelului de zahăr și / sau sare poate afecta nu numai gustul și textura, ci și durata de viață, este posibilă menținerea experienței de mâncare preconizate folosind doar unul sau două derivate din fructe. , ingrediente fermentate natural, a sugerat Corbion.

Charest a spus că aceste ingrediente îndeplinesc o serie de tendințe care au ajuns să definească inovația industriei alimentare.

„Fermentarea a fost una dintre competențele noastre fundamentale de aproape un secol și folosim acum mecanismele de apărare inerente ale naturii în moduri noi de a menține și de a îmbunătăți calitatea alimentelor de care ne bucurăm cu toții în fiecare zi. Tendințele actuale ale pieței, cum ar fi o alimentație mai sănătoasă, ingrediente familiare „dulap de bucătărie” și zero deșeuri înseamnă că timpul este potrivit pentru a oferi soluții noi și creative de conservare și aromă. ”

Alinierea la strategia Advance 2025 și la ODD

Charest a spus că tehnologia protejată prin IP care stă la baza dezvoltării reflectă strategia actuală a grupului, Advance 2025.

„Pe lângă faptul că oferă ingrediente de înaltă calitate, care se aliniază așteptărilor consumatorilor de astăzi, această tehnologie este o reprezentare excelentă a strategiei actuale a lui Corbion, Advance 2025, care urmărește„ păstrarea campioanelor sub toate formele ”, a menționat el.

Advance 2025 a fost lansat la începutul acestui an. Acesta își propune să alinieze compania la tendințele pieței globale, bazându-se pe „fundamentele și punctele sale forte” și „punând accentul pe portofoliul de afaceri”.

Acest lucru va fi obținut prin creșterea investițiilor în „zone cheie de creștere”, cum ar fi conservarea naturală a alimentelor și acidul lactic, reducând în același timp lățimea portofoliului său de afaceri.

Este important, a spus Charest, că inovația este aliniată la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Acest lucru, a explicat el, se reflectă și în strategia de aprovizionare a companiei – care are ca scop și reducerea risipei alimentare în lanțul de aprovizionare.

„Aliniat la SDG 2 al Organizației Națiunilor Unite (foamete zero), SDG 3 (sănătate și bunăstare bună) și SDG 12 (consum responsabil și producție), nu numai că ajutăm la păstrarea produselor clienților noștri, ci reducem deșeurile de la pomicultori. de asemenea. Dacă Corbion folosește fructe care nu sunt suficient de perfecte vizual pentru a fi vândute proaspete la vânzare cu amănuntul, contribuim la asigurarea că o proporție mai mare din producția lor devine o componentă cu valoare adăugată a lanțului alimentar. “

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *