Cora Lujerului, amendata de ANPC

Cora Lujerului a fost amendata cu 20.000 de lei de catre reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului ANPC , care au descoperit alimente alterate, mucegaite, totodata fiind oprite de la vanzare peste 800 de kilograme de legume ?si fructe stricate.
Intr-un comunicat de presa transmis joi, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului ANPC arata ca in urma unei petitii au fost facute verificari la SC Hipermarche Romania SA – Cora Lujerului, unde au fost gasite mai multe nereguli, intre care comercializarea de sarmale ?si produse din carne mucegaite sau fructe alterate care erau amestecate cu fructe bune de consum.
De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit ca peordm;tele era decongelat in conditii improprii, respectiv intr-o chiuveta pe care era aordm;ezat un burete pentru curatare, ustensile murdare sau ruginite care erau utilizate la prelucrarea carnii. Comisarii au gasit ?si produse din carne afumate in unitatea proprie, care erau mucegaite, biscuiti ambalati in incinta proprie, fara niciun element de identificare, condimente depozitate in recipiente din material plastic, marcate cu etichete cu data durabilitatii minimale 31.11.2015, afiordm;area de preturi diferite la acela?si produs, aceea?si origine, aceea?si calitate, aceea?si tasta pentru emiterea bonului, expunerea amestecata de produse preambalate, produse de patiserie comercializate in vrac, fara afiordm;area denumirii, a pretului pe unitatea de masura ?si a alergenilor.
Conform sursei citate, au fost date amenzi de 20.000 de lei ?si au fost oprite de la vanzare 820 de kilograme de legume ?si fructe in valoare de 15.030 de lei, 17 kilograme de produse din carne ?si produse culinare in valoare de 480 lei ?si 6 kilograme de condimente. A fost oprita temporar de la comercializare ?si o cantitate de circa 18 kilograme de produse in valoare de 270 de lei, pana la intrarea in legalitate.
Comisarii ANPC au dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor constatate, mai arata sursa citata.
Reprezentantii ANPC au precizat pentru ca activitatea in magazin a fost suspendata pentru scurt timp, miercuri, intre timp fiind remediate problemele constatate.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *