COPA-COGECA: În ”iarna Covid”, sectorul viniviticol are nevoie de mai mult sprijin UE

COPA-COGECA: În ”iarna Covid”, sectorul viniviticol are nevoie de mai mult sprijin UE

Sectorul vitivinicol al Uniunii Europene va avea nevoie de mai multe măsuri de sprijin, pentru a supraviețui măsurilor de coronavirus reînnoite, care reduc reducerea cererii din afara casei, ca la începutul acestui an, potrivit lobby-ului agricol Copa-Cogeca, citat de European Supermarket Magazin.

Sectorul vinicol european a pierdut aproximativ 10-15% din volumul cererii în acest an din cauza restricțiilor care afectează baruri, restaurante, evenimente și călătorii, a declarat Thierry Coste, producător de vin francez și președinte al comitetului de vinuri al Copa-Cogeca.

Măsurile de criză din acest an, inclusiv subvențiile pentru distilarea vinului în alcool industrial, și recuperarea în timpul verii, când blocările inițiale au fost ușurate, au evitat în general excesul de aprovizionare pe piața UE, a declarat el reporterilor.

Dar, odată cu închiderea proaspătă a barurilor și restaurantelor din Europa, industria vinului a înregistrat acum o scădere similară a cererii în primăvară, a adăugat Coste. “Vrem să extindem măsurile de sprijinire a pieței, deoarece anticipăm că COVID ar putea dura toată iarna”, a spus el într-o conferință de presă.

Confruntat cu cererea afectată, UE a avut norocul de a nu se îndrepta spre o recoltă de vinuri, cu o producție estimată în 2020 la aproximativ 160 de milioane de hectolitri, sub media ultimilor ani, a spus el.

Vânzările cu amănuntul au absorbit unele dintre volumele în altă parte, dar formatele „sac în cutie” în vrac au contribuit la presiunea prețurilor, a adăugat el.

Sectorul vitivinicol european a suportat, de asemenea, în ultimul an, tarifele SUA impuse în mod consecutiv subvențiilor pentru aviație, exportatorii francezi estimând că au pierdut 500 de milioane de euro (590 milioane de dolari) din vânzări.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *