Controale ANSVSA la restaurantele din parcul Herăstrău

Controale ANSVSA la restaurantele din parcul Herăstrău

Președintele ANSVSA, dr.Robert Chioveanu, a dispus o acțiune fulger de control și, împreună cu directorul DSVSA București și patru inspectori din cadrul Direcției. au verificat unități de alimentație publică din parcul Herăstrău.

Controlul a vizat respectarea condițiilor prevăzute privind regimul de funcționare al unităților de alimentație publică pe perioada stării de alertă, precum și respectarea normelor și condițiilor de igienă la prepararea și comercializarea produselor alimentare.

Dintre cele 26 de obiective înregistrate sanitar veterinar care-și desfășoară activitatea în perimetrul acestui parc, 20 de unități erau închise și funcționau 6 unități: 3 unități tip restaurant, care livrau la domiciliu produse alimentare preparate și semipreparate, un magazin alimentar care vindea băuturi răcoritoare și produse alimentare de origine nonanimală ambalate, o rulotă care vindea înghețată ambalată și un restaurant, care, la ora controlului vindea mici și alte produse din carne, preparate la grătar, încălcând astfel prevederile legale în vigoare.*

Ca urmare, această unitate a fost sancționată cu o amendă de 5.000 de lei și activitatea i-a fost suspendată.

La  cele 3 unități tip restaurant,s-a verificat modul în care se preparau, ambalau și se livrau produsele culinareși s-a dispus interzicerea comercializăriipreparatelor prin sistemul „take –away”, deoarece nu erau asigurate condițiile de funcționare pentru acest sistem.

Nu au fost constatate alte neconformități în ceea ce privește cerințele de igienă privind prepararea, ambalarea și livrarea la domiciliu a produselor alimentare preparate sau semipreparate.

“Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unitățile de alimentație publică unde sedesfășoară activități de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, „take-away“, pentru a verifica atât respectarea normelor și condițiilor pentru siguranța alimentelor, cât și a celor pentru siguranța consumatorilor”, a declarat  dr. Robert Chioveanu, președintele ANSVSA

*HOTĂRÂRE nr. 24 din 14 mai 2020privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2.
Punctul 6.(1) Este suspendată temporar activitatea de servire și consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații.(2) 

Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) activitățile de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, „take-away“ etc. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *