Conservele din metal, inlocuite cu cele din plastic, din cauza imbatranirii populatiei!

Industria de ambalaje germana va creste cu o rata anuala de 1,05% in functie de volum pana in 2017, iar ambalajele din sticla fragila vor cunoasteo scadere de 0,36% pe an. Potrivit unui raport recent, intitulat Cele mai recente tendinte ale pietii ambalajelor cu amanuntul aceste tendinte sunt cauzate de imbatranirea populatiei si de greutatea cu care, de pilda, sunt desfacute clasicele cutii de conserve metalice.
Dominick Cakebread, director al serviciului de ambalare Canadean, a declarat pentru Food Production Daily, ca raportul se concentreaza in special pe situatia din Germania, unde rata de imbatranire a populatiei de peste 65 de ani si mai mult va creste semnificativ pana in 2055, iar acest lucru va determina creearea unor ambalaje mai usor de manevrat.
Problema imbatranirii populatiei nu este doar o problema a Germaniei, ci una care afecteaza pietele dezvoltate si in curs de dezvoltare, cea mai important fiind China, din cauza politicii demografice care limiteaza numarul copiilor la unul, a spus acesta. Alte piete in curs de dezvoltare din Orientul Mijlociu, Asia si America Latina au profiluri demografice mult mai tinere, astfel ca procesul de imbatranire nu este cu adevarat o problema la nivel national.
Acest raport constata ca este necesara o ambalare mai simpla si mai functionala a produselor, pentru ca acestea sa poata fi desfacute mai usor, ceea ce va determina cresterea numarului de ambalaje din plastic rigid in urmatorii 5 ani,cu o rata anuala de 1,88%, in defavoarea cutiilor din metal.
Acest lucru este vizibil deacute;jagrave; la Tenderpac, care foloseste un sistem din material plastic flexibil pentru stocarea carnii rosii. Cu toate acestea, exista preocupari cu privire la costurile in crestere ale materiilor prime.
Piata germana estede obicei foarte conservatoare, asa ca sa nu va asteptati la o schimbare rapida si radicala in acest sens, a mai spus Dominick Cakebread. Mai mlte, pe www. Food Production Daily

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *