Combinate de vinificatie, cu finantare guvernamentala

Asociatiile de producatori viticoli care au in proprietate ?si care exploateaza minimum 100 de hectare de vita de vie nobila ar putea primi de la statul roman pana la 80% din valoarea de investitie pentru infiintarea ?si dezvoltarea combinatelor de vinificatie.
O propunere legislativa in acest sens a fost aprobata de Camera Deputatilor din Comisia de agricultura cu o majoritate de 20 de voturi, iar initiativa legislativa va ajunge in curand in plenul Parlamentului pentru votul final.
Statul este solicitat sa sprijine infiintarea de asociatii de producatori viticoli in suprafete de minimum 100 de ha cu vita de vie nobila, cu scopul de a comasa suprafetele viticole, dar ?si a incurajarii
Textul legii spune ca statul acorda sprijin financiar de minimum 80% din valoarea de investitie pentru infiintarea ?si dezvoltarea combinatelor de vinificatie pe baza documentatiei intocmite de catre asociatiile de producatori viticoli.
Ministerului Agriculturii ?si Dezvoltarii Rurale va asigur anual prin bugetul de stat fondurile necesare efectuarii investitiilor. De asemenea, tot MADR va trebui sa elaboreze ocumentatiile-tip privind liniile tehnologice pentru combinatele de vinificatie, care vor fi utilizate de catre asociatiile de producatori viticoli in vederea obtinerii sprijinului financiar acordat de catre stat.
Obtinerea votului final din partea Camerei Deputatilor nu va fi necesar pentru intrarea in vigoare, deoarece inainte Comisia Europena trebuie sa autorizeze acordarea ajutorului de stat. Mai multe, pe www.agroazi.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *