Coca-Cola si PepsiCo, afaceri de sute de milioane de euro in Romania

Coca-Cola si PepsiCo, cei mai mari doi jucatori de pe piata internationala a bauturilor racoritoare, au impreuna afaceri de circa 550 mil. euro in Romania si 2.500 de angajati, arata calculele ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.
Coca-Cola HBC Romania, liderul pietei de bauturi racoritoare, are pe plan local trei fabrici in Ploieordm;ti, Timiordm;oara si Vatra Dornei si 14 puncte de distributie. Compania a incheiat anul trecut cu afaceri de 410 milioane de euro. Pe de alta parte, Pepsico, prezent pe piata locala a bauturilor racoritoare prin compania Quadrant-Amroq Beveshy;rages, are pe plan local doua fabrici, una in localitatea Dragomireordm;ti judetul Ilfov si una in Covasna, operate de imbuteliatorul Quadrant-Amroq Beverages.
Anul trecut, imbuteliatorul PepsiCo a avut pe plan local un rulaj de circa 132 milioane de euro din bauturi racoritoare. PepsiCo mai detine in Romania si compania Star Foods, producatorul snakurilor Lays si Star, care opereaza o fabrica in localitatea Popeordm;ti-Leordeni jud. Ilfov . Produshy;catorul Lays a avut anul trecut o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro si 800 de angajati. mai multe pe www.zf.ro .

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *