Coca-Cola si Heineken, liderii producatorilor de bauturi din Romania

Coca-Cola HBC Romania, cel mai mare producator de bauturi racoritoare, ?si Heineken Romania, numarul doi de pe piata berii, sunt cei mai profitabili jucatori din industria bauturilor, o piata ce ajunge la circa 9 mld. lei, arata o analiza a ZF facuta pe baza de la Ministerul de Finante.
Cei doi producatori au imshy;preshy;una peste jumatate din proshy;fitul net rashy;portat de comshy;pashy;nishy;ile din inshy;dusshy;shy;tria baushy;tushy;rilor, unshy;de lushy;creashy;za mai bine de 16.000 de oameni.
Companiile din indusshy;tria bauturilor, o piata imshy;parshy;shy;tita intre sucuri, apa minerala, spirtoase, bere ?si vin, au strans anul trecut profituri nete de peste 630 de milioane de lei ?si pierderi de circa 200 de milioane de lei, arata datele de la Ministerul de Finante. Cel mai profitabil producator de bauturi, Coca-Cola HBC Romania a avut anul trecut un profit de 243 milioane de lei, fiind la un pas de caordm;tigurile record din 2008, ultimul an de boom economic pentru Romania. Cu aceasta cifra, compania a avut o marja a profitului net de peste 11%, una dintre cele mai mari din piata.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *