Coca-Cola introduce ambalajul realizat in proportie de 30%, din plante

Coca-Cola Romania anunta introducerea pe piata locala a unui ambalaj realizat in proportie de pana la 30% din plante. Noul ambalaj, realizat prin tehnologia PlantBottleTM, este folosit, incepand din luna iulie, pentru recipientele de 500 de ml de apa plata si carbogazoasa Dorna si Dorna Izvorul Alb. Dorna devine, astfel, prima apa minerala naturala din Romania distribuita intr-un ambalaj cu pana la 30% continut din plante. Ambalajul rezultat prin tehnologia PlantBottletrade; este 100% reciclabil si reduce in mod considerabil emisiile de dioxid de carbon eliberate in atmosfera.
Tehnologia PlantBottleTM reprezinta un progres semnificativ in inovatia de ambalaj din domeniul bauturilor, spune Raluca Vlad, Brand Manager Dorna in cadrul companiei Coca-Cola Romania. Noul ambalaj arata si se comporta exact ca PET-ul clasic, insa are o amprenta de carbon mult mai mica asupra planetei. Este o sticla de care suntem cu totii foarte mandri.
Obiectivul Companiei Coca-Cola este ca, pana in anul 2020, sa inlocuiasca toate materialele pe baza de petrol si combustibili fosili din componenta PET-urilor clasice, cu materiale obtinute din plante, precum si sa introduca ambalajele PlantBottleTM pentru toate produsele din portofoliul companiei. Rezultatul va fi o sticla 100% reciclabila, din 100% surse regenerabile, neutra din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.Mai multe, pe www.revista-piata.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *