Coasta de Fildeș și Ghana vor crește livrările de cacao premium

Coasta de Fildeș și Ghana vor crește livrările de cacao premium

Potrivit ESMagazine, Coasta de Fildeș și Ghana, cei mai mari producători de cacao din lume, au declarat că vor crește prima pe care producătorii și comercianții de ciocolată o plătesc pentru boabele lor, în timp ce își intensifică eforturile pentru a combate sărăcia fermierilor.

Consiliul pentru cafea și cacao din Coasta de Fildeș (CCC) și-a stabilit prima – sau diferența de origine – la zero pentru august, comparativ cu -125 de lire sterline pe tonă în iulie, a spus într-un comunicat.

Autoritatea de reglementare din Ghana, Cocobod, își va crește diferența de origine la 20 de lire sterline/tonă în august, de la -50 de lire sterline/tonă în iulie, a spus.

Diferența de origine a Ghanei este mai mare, deoarece boabele de fasole sunt în general de mai bună calitate.

Cele două țări din Africa de Vest, care produc împreună peste 60% din cacaoul mondial, au decis în luna mai să-și publice în comun diferențele de origine în fiecare lună, ca parte a Inițiativei comune de cacao din Côte d’Ivoire-Ghana (CIGCI).

Prima este menită să crească prețurile plătite fermierilor săraci, dar deseori a scăzut sub zero din cauza presiunilor din partea comercianților multinaționali de cacao și a producătorilor de ciocolată.

Diferențele de origine negative în ultimii ani au anulat efectiv o parte a unei alte prime, diferența de venit de viață de 400 USD (LID), care a fost introdusă în 2019 pentru a combate sărăcia fermierilor.

“Ambiția noastră este să nu mai vindem cacao cu o primă negativă. Este să ne asigurăm că producătorii noștri primesc un venit decent și remunerativ pentru cacaoul lor și pentru a realiza acest lucru, diferența de origine trebuie să fie din nou pozitivă și aplicat și LID-ul”, a spus Alex Assanvo, secretar executiv al CIGCI.

„Prin urmare, nu vom mai accepta cacao vândută sub acest nivel pe măsură ce ne îndreptăm către un teritoriu pozitiv”, a spus Assanvo.

Ghana speră să vândă restul contractelor sale de export de cacao pentru sezonul 2022/23 cu un diferențial pozitiv, au declarat surse apropiate Cocobod.

Coasta de Fildeș și-a vândut deja toate contractele pentru următoarea recoltă principală 2022/23, dar speră să aplice un diferențial pozitiv pentru recolta intermediară 2022/23 și sezonul 2023/24.

“Am decis cu COCOBOD în Ghana să stabilim un diferențial pozitiv pentru august și pentru celelalte luni care urmează. Diferența de origine recompensează calitatea bună a cacaoi pe care o producem, deci este o cerere legitimă”, a declarat o sursă de la CCC.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *