Coasta de Fildeș se așteaptă la culturi de cacao de bună calitate

Coasta de Fildeș se așteaptă la culturi de cacao de bună calitate

Ploile peste medie de săptămâna trecută în majoritatea regiunilor de producere a cacao din Coasta de Fildeș, cel mai mare produc[tor mondial din domeniu, anunta o cultură principală mai mare, de calitate mai bună, din octombrie până în martie, comparativ cu anul trecut, au declarat agricultorii luni, noteaza European Supermarket Magazine.

Sezonul ploios din Coasta de Fildeș, cel mai mare producător mondial de cacao, se desfășoară din aprilie până la mijlocul lunii noiembrie.

Majoritatea fermierilor au declarat că se așteaptă ca recolta, care a început deja, să crească treptat de la mijlocul lunii septembrie și să fie în plină desfășurare din octombrie.

În regiunea centru-vestică a Daloa și în regiunile centrale Bongouanou și Yamoussoukro, fermierii s-au declarat optimisti, deoarece cherelele au continuat să prolifereze pe copaci datorită precipitațiilor și soarelui peste medie.

„Principala recoltă va fi bogată și de bună calitate, deoarece copacii au primit suficientă apă”, a spus Benjamin Allangba, care ferme lângă Daloa, unde săptămâna trecută a căzut 41,6 milimetri (mm), cu 12,4 mm peste media de cinci ani.

În regiunea vestică Soubre și în Agboville în sud, unde și ploile au fost abundente, fermierii au spus că vremea bună înseamnă că primele fasole din cultura principală au fost de bună calitate, iar recoltarea va fi puternică din octombrie.

„Multe păstăi s-au copt”, a spus Boniface Ballou, care ferme lângă Soubre, unde săptămâna trecută au căzut 31,9 mm, cu 16 mm peste medie. Ploile au fost sub medie în regiunea sudică a Divo, dar fermierii s-au declarat optimisti și acolo.

În regiunea de est a Abengourou, cunoscută pentru calitatea bună a boabelor sale, fermierii au declarat că recolta se dezvoltă bine, primele boabe fiind introduse de contrabandă peste graniță în Ghana pentru a se vinde cu 800 franci CFA pe kg, cu 50 franci CFA peste valoarea locală preț la fermă.

Cu toate acestea, în regiunea vestică Man, unde săptămâna trecută au căzut 82,3 mm, cu 43,8 mm peste medie, fermierii au spus că se tem că o a treia săptămână consecutivă de ploi abundente ar putea deteriora recolta.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *